Potražite programe i akcije


U petak jubilarna Noć knjige s više od 1100 programa i akcija diljem Hrvatske

U petak 23. travnja održava se deseta Noć knjige, najmasovnije kulturno događanje u Hrvatskoj. Pokrenuta prije deset godina s ciljem poticanja kulture čitanja i poticanja razgovora o statusu knjige u suvremenom društvu, Noć knjige jedna je od najvećih i najpoznatijih domaćih manifestacija posvećenih knjizi s tisućama organizatora programa i stotinama tisuća sudionika diljem Hrvatske. 

Poveznica - pročitaj više

Prodajna akcija u Noći knjige 2021. – KNJIGA SVIMA I SVUDA

Uz brojne fizičke i online programe u sklopu ovogodišnje Noći knjige od 23. do 30. travnja održat će se i prodajna akcija Knjiga svima i svuda u sklopu koje će cijene knjiga biti snižene do čak 70% za starija izdanja i do 20% za ona novijeg datuma. I ova, proljetna Akcija provodi se u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore...

Poveznica - pročitaj više

OBAVIJEST O PRODULJENJU ROKA ZA PRIJAVU PROGRAMA U NOĆI KNJIGE 2021.

Poštovani, redovne prijave programa zaključene su s 9. 4. u ponoć i trenutno se obrađuju. Naknadne prijave programa zaprimat će se od 15. do zaključno 20. 4. 2021. Programima prijavljenima nakon roka (9. 4.) nismo u mogućnosti dostaviti promotivne materijale...

 

Poveznica - pročitaj više
Kategorija: Redovni

Čitamo zaboravljene knjige

Mjesto: IV. osnovna škola Varaždin, A. M. Reljkovića 36, Varaždin, 42000
Vrijeme: 23.04.2021 08:00 - 13:00
Radnja:

Čitamo zaboravljene knjige – učenici će moći posuditi knjige iz knjižnog fonda knjižnice koje nisu u obveznoj lektiri, a polako su već zaboravljene. Čitamo i koristimo digitalne alate – izrada razrednih digitalnih priča/stripova/slikovnica. Likovna radionica: Moj omiljeni lik čita i Kako izgleda knjiga koja liječi? – izrada plakata za promociju čitanja korištenjem različitih likovnih tehnika. Recept za dobrog čitatelja – učenici pišu svoje recepte za dobrog čitatelja. 

Kategorija: Redovni

Čitanje kao lijek: dr. sc. Ljiljana Sabljak

Mjesto: KGZ - Knjižnica Božidara Adžije, Trg kralja Petra Krešimira IV 2, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2021 08:00 - 20:00
Radnja:

Kako čitanje može zaliječiti duh i tijelo, što je to biblioterapija i jesu li knjižnice mjesta za liječenje duše - o svemu tome, a i više razgovarat ćemo u trećoj epizodi Zvukmarka s dr. sc. Ljiljanom Sabljak, koja se već niz godina bavi vođenim, ciljanim čitanjem, a sve to u povodu jubilarne Noći knjige.

Kategorija: Redovni

Dvanaest djevica, tri kralja i jedna vila

Mjesto: Memorijalni centar ''Faust Vrančić'', I. Ulica 1a , Prvić Luka, 22233
Vrijeme: 23.04.2021 18:00 - 19:00
Radnja:

Videopredavanje o manje poznatoj knjizi Fausta Vrančića "Život nikoliko izabranih divic" te čitateljskoj publici kojoj je bila namijenjena – benediktinkama plemkinjama samostana sv. Spasa u Šibeniku, koje su poznate kao prve glumice u povijesti hrvatskog glumišta.

Kategorija: Redovni

Po koricama se knjiga poznaje, čitateljski izazov

Mjesto: Hrvatsko čitateljsko društvo, Trg Eugena Kvaternika 11, Bjelovar, 43000
Vrijeme: 23.04.2021 00:01 - 23:59
Radnja:

Priključite se našem izazovu u travnju! U mjesecu u kojem se obilježava Svjetski dan dječje knjige, Svjetski dana knjige i autorskih prava, Dan hrvatske knjige, Noć knjige te Svjetski dan grafičkog dizajna, predložite i pohvalite vama posebno dragu, lijepu, zanimljivu i vrijednu naslovnicu. Izazov traje cijeli mjesec!

Kategorija: Redovni

Utezi i krila homoseksualnosti

Mjesto: Gradska knjižnica "Juraj Šižgorić" Šibenik, Poljana 6, Šibenik, 22000
Vrijeme: 23.04.2021 18:15 - 19:00
Radnja:

Filozofska grupa Gimnazije Antuna Vrančića, pod vodstvom mentorice Nives Triva, kroz online će prezentacije i igrokaz prikazati doprinos homoseksualnih osoba kulturi.

Kategorija: Redovni

Meni je dosadno!

Mjesto: Društvo "Naša djeca" Skrad, Josipa Blaževića Blaža 8, Skrad, 51311
Vrijeme: 23.04.2021 19:00 - 20:00
Radnja:

Ovogodišnje obilježavanje Noći knjige odlučili smo obogatiti upoznavanjem slikovnice Jura i kuckalo protiv dosade Romana Simića. Na Facebook stranici Društva Naša djeca Skrad moći će se poslušati navedena priča o dječaku Juri koji se bori protiv dosade. Nakon poslušane priče, sva zainteresirana djeca će preko programa ZOOM moći vidjeti kako funkcionira čitateljski klub u kojem se raspravlja o pročitanoj knjizi...

     

NOĆ KNJIGE

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info te Hrvatska udruga školskih knjižničara.

Realizaciju programa u Godini čitanja 2021. financijski su pomogli Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA, Hrvatska gospodarska komora i Grad Zagreb.

Medijski podupiratelji: HRT - Hrvatska radiotelevizija, 24 sata

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr