Potražite programe i akcije


REZULTATI NATJEČAJA POSADI PRIČU!

Naši najmlađi ove su godine bili jako vrijedni i posadili su 205 sjemenki dobrote, humanosti, odgovornosti, dobrote, poštovanja, nježnosti, suosjećanja, ljubavi, preobrazbe... iz kojih je izraslo isto toliko vrijednih i korisnih priča. Na nagradni natječaj "Posadi priču!" od 2. do 16. travnja pristiglo je 205 priča učenika osnovnih i srednjih škola i 61 fotografija učenika osnovnih škola... Čestitamo svima koji su sudjelovali!

Poveznica - pročitaj više

ČITANOST U HRVATSKOJ NARASLA ZA 7 POSTO

Čitanost u Hrvatskoj u proteklih je godinu dana narasla za sedam posto, s prošlogodišnjih 42 na 49 posto, pokazuju to rezultati istraživanja o čitanosti i kupovini knjiga koje je u ožujku ove godine u povodu Noći knjige na reprezentativnom uzorku od 1000 ispitanika provela agencija Kvaka – Ured za kreativnu analizu.

Poveznica - pročitaj više

SVEČANO OTVARANJE NOĆI KNJIGE 2020.

Svečano otvaranje Noći knjige održat će se u posebnoj emisiji „Noć knjige na Trećem", u četvrtak 23. travnja u 19:20 sati na Trećem programu Hrvatske radiotelevizije. U specijalnoj emisiji bit će predstavljeni najnoviji rezultati istraživanja tržišta knjiga u Republici Hrvatskoj. Gosti emisije bit Slavko Kozina, Zoran Velagić, poznati domaći pisci te Knjigomir, superjunak koji svoje posebne moći zahvaljuje velikom broju pročitanih knjiga.

Poveznica - pročitaj više

PROŠIRITE PORUKU: S KNJIGOM NISI IZOLIRAN!

Iz svijeta fikcije, na plakat ovogodišnje Noći knjige stiže knjiški patuljak, dežurno njurgalo, veseljak, komentator apsurda i podsjetnik na to zašto je upravo danas važno čitati. Vizuali su dostupni za slobodno preuzimanje, pozivamo vas da ih podijelite i tako proširite poruku: S knjigom nisi izoliran!

Poveznica - pročitaj više

NOĆ KNJIGE IDE DALJE – 23. TRAVNJA VIRTUALNO SLAVLJE KNJIGE!

U jeku vijesti vezanih uz širenje koronavirusa, nismo odustali od ideje da održimo Noć knjige – u skladu s trenutnim okolnostima i u okvirima odgovornog i mogućeg. Pozivamo vas da 23. travnja, kada tradicionalno organiziramo Noć knjige, Svjetski dan knjige proslavite na način na koji vam mogućnosti dopuštaju. Svoje programe i akcije možete prijaviti do 23. travnja.

Poveznica - pročitaj više

UPUTE ZA PRIJAVU PROGRAMA U NOĆI KNJIGE 2020.

Prijava programa i akcija kroz sustav za prihvat programa je brza i jednostavna. Detalje o korisničkim računima, prijavama programa i akcija kao i mogućim poteškoćama potražite u nastavku, a za sva eventualna pitanja stojimo vam na raspolaganju.

Poveznica - pročitaj više
Kategorija: Akcije i popusti

Akcije i popusti

Mjesto: Knjižara Matice hrvatske, Matice hrvatske 2, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2020 12:00 - 23:59
Radnja:

Popust na sva izdanja Matice hrvatske 20%, biblioteka SHK 30%, biblioteka Parnas 50%, knjiga Viktora Žmegača "Majstori europske glazbe" 175 kn. ​Akcija traje 23. travnja od 12 do 24 sata ili do isteka zaliha. Besplatna poštarina za narudžbe iznad 100 kn!

Kategorija: Akcije i popusti

Dar uz svaku narudžbu u Noći knjige!

Mjesto: Srednja Europa, Trg Ivana Meštrovića 9, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2020 00:01 - 23:59
Radnja:

U jeziku i oko jezika dolazi do nevjerojatnih promjena: danas čitamo i pišemo drukčije nego prije deset ili dvadeset godina. Što se to događa? Odgovor potražite u knjizi nizozemskog lingvista Joopa van der Horsta, koji te događaje vidi kao promjenu jezične kulture koja se odvija u svim zapadnim zemljama. Knjigu "Propast standardnoga jezika. Mijena u jezičnoj kulturi Zapadne Europe" poklanjamo uz svaku narudžbu u Noći knjige 2020!

Kategorija: Redovni

Kuckalom protiv dosade!

Mjesto: KGZ - Knjižnica Vrapče, Ulica Majke Terezije 2, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2020 19:01 - 20:00
Radnja:

Roman, Jura i trokutasti mačak uče nas kako se izboriti protiv dosade u ovo izolacijsko vrijeme. Autor Roman Simić čita svoju slikovnicu ''Jura i kuckalo protiv dosade'' na Facebook stranici Knjižnice.

     

NOĆ KNJIGE

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info te Hrvatska udruga školskih knjižničara.

Realizaciju ovogodišnjeg programa financijski su pomogli Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Hrvatska gospodarska komora i Grad Zagreb.

Medijski podupiratelji: 24sata, Express.

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travanj - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr