NOĆ KNJIGE 2021. - OTVORENE PRIJAVE PROGRAMA

NOĆ KNJIGE 2021. - OTVORENE PRIJAVE PROGRAMA

Objava: 09.03.2021 | Admin

Dragi prijatelji knjige,

podsjećamo vas na jubilarnu Noć knjige, koja će održati u petak 23. travnja. Organiziramo je, desetu godinu zaredom, u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dana hrvatske knjige (22. travnja). U Godini čitanja, zajedno s vama, želimo kvalitetnim programima i akcijama pozornost skrenuti na knjigu i čitanje te govoriti o položaju i vrijednosti knjige u suvremenom društvu. 

Programe i akcije koje planirate u Noći knjige 2021. možete prijaviti do 9. travnja putem prijavnice koja je dostupna na internetskoj stranici Noći knjige: https://prijava.nocknjige.hr/prindex.php, a kratke upute kako prijaviti programe i riješiti probleme s kojima se možete susresti nalaze se ovdje.


VAŽNO!

Postojeći korisnici, oni koji su već sudjelovali u Noći knjige, iz sigurnosnih razloga morat će zamijeniti svoje lozinke novima. Molimo vas da odaberete opciju Zaboravljena lozinka i upišete adresu e-pošte s kojom ste se registrirali. Na tu adresu stići će vam poruka s aktivacijskom poveznicom (u slučaju da poruka nije stigla, provjerite pretinac za bezvrijednu poštu.) Slijedeći poveznicu, otvorit će vam se stranica za postavljanje nove lozinke, koju morate unijeti 2 puta. Nakon uspješno pohranjene nove lozinke, moći ćete se prijaviti s postojećom adresom e-pošte i novom lozinkom. Molimo vas da pri odabiru nove lozinke ne koristite jednostavna rješenja poput "nocknjige", već za za lozinku odaberete složeniju kombinaciju brojeva i slova. Molimo vas da ne otvarate nove korisničke račune jer vaši programi iz prethodnih godina neće biti vidljivi. Ako ste zaboravili adresu e-pošte koju ste koristili prilikom registracije, javite nam!


Tema Noći knjige 2021.: LJEKOVITA MOĆ KNJIGE

U Noći knjige 2021. pozivamo vas da posebnu pozornost posvetite temi LJEKOVITA MOĆ KNJIGE. Mogu li nam, i kako, knjige pomoći u održavanju zdravlja pojedinca i društva? Koje bismo knjige kao lijek „prepisali“ sebi i drugima – i zašto? Može li se svakom vremenu preporučiti neka knjiga kao lijek? Koju bismo literaturu ponudili kao spas vremenu u kojem danas živimo? Zavirite u svoje kućne, školske, institucionalne apoteke i u njima potražite ljekovitu literaturu. 

Pozivamo vas da redovito pratite aktivnosti na internetskoj stranici i Facebook stranici Noći knjige jer ćemo, kao i uvijek, pripremiti i mnoštvo drugih zanimljivosti i iznenađenja.


Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu te Hrvatska udruga školskih knjižničara.

nocknjige@nocknjige.hr

 

Podupiratelji

Noć knjige u Godini čitanja 2021. financijski podržavaju:

Ministarstvo kulture i medija Republike HrvatskeGrad Zagreb i Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA.

PODJELI:

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr