Potražite programe i akcije


U petak jubilarna Noć knjige s više od 1100 programa i akcija diljem Hrvatske

U petak 23. travnja održava se deseta Noć knjige, najmasovnije kulturno događanje u Hrvatskoj. Pokrenuta prije deset godina s ciljem poticanja kulture čitanja i poticanja razgovora o statusu knjige u suvremenom društvu, Noć knjige jedna je od najvećih i najpoznatijih domaćih manifestacija posvećenih knjizi s tisućama organizatora programa i stotinama tisuća sudionika diljem Hrvatske. 

Poveznica - pročitaj više

Prodajna akcija u Noći knjige 2021. – KNJIGA SVIMA I SVUDA

Uz brojne fizičke i online programe u sklopu ovogodišnje Noći knjige od 23. do 30. travnja održat će se i prodajna akcija Knjiga svima i svuda u sklopu koje će cijene knjiga biti snižene do čak 70% za starija izdanja i do 20% za ona novijeg datuma. I ova, proljetna Akcija provodi se u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore...

Poveznica - pročitaj više

OBAVIJEST O PRODULJENJU ROKA ZA PRIJAVU PROGRAMA U NOĆI KNJIGE 2021.

Poštovani, redovne prijave programa zaključene su s 9. 4. u ponoć i trenutno se obrađuju. Naknadne prijave programa zaprimat će se od 15. do zaključno 20. 4. 2021. Programima prijavljenima nakon roka (9. 4.) nismo u mogućnosti dostaviti promotivne materijale...

 

Poveznica - pročitaj više
Kategorija: Redovni

Promocija slikovnice "Marul i Judita (priča glasovita)"

Mjesto: Gradska knjižnica Marka Marulića Split, Ulica slobode 2, Split, 21000
Vrijeme: 23.04.2021 18:00 - 19:00
Radnja:

Djeci se tekstom i ilustracijom nastoji približiti povijesna ulogu Judite i staroga hrvatskoga književnoga jezika kojim je Judita pisana. Realizacija slikovnice je suradnji s nakladnikom Ibis grafika iz Zagreba. Autorica teksta je književnica Andrijana Grgičević, a ilustracije Marin Baučić.

Kategorija: Redovni

Knjigamed: za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama priključite se Noći knjige SMK

Mjesto: Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Središnja medicinska knjižnica, Šalata 3, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2021 00:01 - 23:57
Radnja:

U povodu Noći knjige, Središnja medicinska knjižnica upriličit će razgovor s tri nastavnika Medicinskog fakulteta u Zagrebu na temu uloge knjige i čitanja u održanju zdravlja i pružanju potpore ozdravljenju. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama knjige kao lijeka priključite se mrežnim i Facebook stranicama Središnje medicinske knjižnice od 23. travnja nadalje i poslušajte snimljeni razgovor s istaknutim znanstvenicima i nastavnicima zagrebačkog Medicinskog fakulteta.

Kategorija: Redovni

Predstavljanje romana "Sinovi, kćeri"

Mjesto: KGZ - Knjižnica Marije Jurić Zagorke, Krvavi most 2, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2021 20:00 - 22:00
Radnja:

Ivana Bodrožić predstavlja svoj roman "Sinovi, kćeri". Uz autoricu sudjeluju redatelj Saša Božić i urednica Diana Matulić.

Kategorija: Akcije i popusti

Akcija Svi za knjigu, knjiga za svakoga!

Mjesto: Književni klub Booksa, Martićeva 14d, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2021 12:00 - 21:00
Radnja:

U akciji razmjene knjiga ''Svi za knjigu, knjiga za svakoga!'', u petak 23. travnja od 12 do 21 sat, mnoštvo knjiga s Booksinih polica bit će vam dostupno uz predloženu donaciju od deset kuna po knjizi. Navratite do parka ispred Bookse i bacite oko na štivo koje se nudi, garant ćete naći nešto (ili podosta!) za sebe, rodbinu, prijatelje, susjede!

Kategorija: Redovni

Judita 520

Mjesto: Srednjoškolska knjižnica Samobor, Andrije Hebranga 26, Samobor, 10430
Vrijeme: 23.04.2021 06:00 - 23:59
Radnja:

Učenici svih samoborskih srednjih škola proučit će Virtualnu zbirku "Marko Marulić" i rješavati digitalni kviz o Juditi. Dio učenika snimat će kratke filmove o Juditi i objaviti ih na internetskim stranicama, a dio učenika napravit će plakate i postere za izložbu koju ćemo postaviti u školskom hodniku.

Kategorija: Redovni

Book club Društva psihologa Istre

Mjesto: Gradska knjižnica i čitaonica Pula, Kandlerova ul. 39, Pula, 52100
Vrijeme: 23.04.2021 19:30 - 21:00
Radnja:

Book club Društva psihologa Istre (DPI) započinje s javnim radom 23. travnja 2021. na Noć knjige, u suradnji s Gradskim knjižnicom i čitaonicom Pula. Prva knjiga koju ćemo obrađivati u Book clubu je "Od odgoja do odnosa: Atentični roditelj – kompetentna djeca" autora Jespera Juula. Razgovor o knjizi iz područja razvojne psihologije održat će se uživo s 15 osoba (moderatorica i zainteresirani kolegice i kolege psiholozi i građani).

     

NOĆ KNJIGE

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info te Hrvatska udruga školskih knjižničara.

Realizaciju programa u Godini čitanja 2021. financijski su pomogli Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA, Hrvatska gospodarska komora i Grad Zagreb.

Medijski podupiratelji: HRT - Hrvatska radiotelevizija, 24 sata

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr