Potražite programe i akcije


U petak jubilarna Noć knjige s više od 1100 programa i akcija diljem Hrvatske

U petak 23. travnja održava se deseta Noć knjige, najmasovnije kulturno događanje u Hrvatskoj. Pokrenuta prije deset godina s ciljem poticanja kulture čitanja i poticanja razgovora o statusu knjige u suvremenom društvu, Noć knjige jedna je od najvećih i najpoznatijih domaćih manifestacija posvećenih knjizi s tisućama organizatora programa i stotinama tisuća sudionika diljem Hrvatske. 

Poveznica - pročitaj više

Prodajna akcija u Noći knjige 2021. – KNJIGA SVIMA I SVUDA

Uz brojne fizičke i online programe u sklopu ovogodišnje Noći knjige od 23. do 30. travnja održat će se i prodajna akcija Knjiga svima i svuda u sklopu koje će cijene knjiga biti snižene do čak 70% za starija izdanja i do 20% za ona novijeg datuma. I ova, proljetna Akcija provodi se u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore...

Poveznica - pročitaj više

OBAVIJEST O PRODULJENJU ROKA ZA PRIJAVU PROGRAMA U NOĆI KNJIGE 2021.

Poštovani, redovne prijave programa zaključene su s 9. 4. u ponoć i trenutno se obrađuju. Naknadne prijave programa zaprimat će se od 15. do zaključno 20. 4. 2021. Programima prijavljenima nakon roka (9. 4.) nismo u mogućnosti dostaviti promotivne materijale...

 

Poveznica - pročitaj više
Kategorija: Redovni

Knjigom do Turopolja – čitajmo novi leksikon!

Mjesto: Knjižara Leksikografskoga zavoda Miroslav Krleža, Frankopanska 24, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2021 08:00 - 20:00
Radnja:

U povodu Noći knjige u Leksikografskoj knjižari i na društvenim mrežama predstavljamo novo izdanje Leksikografskog zavoda, kapitalno djelo o hrvatskoj regiji prepoznatljiva identiteta i bogate baštine. "Turopoljski leksikon" na 694 stranice obuhvaća 1288 natuknica. Opsežan tekst bogato je ilustriran s približno 1100 različitih slikovnih priloga, fotografija, portreta, faksimila te 60 zemljovida.

Kategorija: Redovni

Prevoditeljsko-pjesnička večer

Mjesto: Društvo hrvatskih književnih prevodilaca, Ilica 42/II, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2021 18:00 - 19:45
Radnja:

Prevoditeljsko-pjesnička večer u kojoj će naši književni prevoditelji, dovoljno hrabri da se otisnu u poetske vode, čitati pjesme u izvorniku i prijevodu. Ovogodišnje druženje posvetit ćemo poeziji u glazbi i glazbi u poeziji – putevima uglazbljenih stihova ili prijevoda (prepjeva) glazbenih djela, a sve iz prevodilačkog atelijera naših vrhunskih književnih prevodilaca! 

Kategorija: Redovni

Knjigamed: za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama priključite se Noći knjige SMK

Mjesto: Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Središnja medicinska knjižnica, Šalata 3, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2021 00:01 - 23:57
Radnja:

U povodu Noći knjige, Središnja medicinska knjižnica upriličit će razgovor s tri nastavnika Medicinskog fakulteta u Zagrebu na temu uloge knjige i čitanja u održanju zdravlja i pružanju potpore ozdravljenju. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama knjige kao lijeka priključite se mrežnim i Facebook stranicama Središnje medicinske knjižnice od 23. travnja nadalje i poslušajte snimljeni razgovor s istaknutim znanstvenicima i nastavnicima zagrebačkog Medicinskog fakulteta.

Kategorija: Redovni

Biblioterapija u Noći knjige

Mjesto: Osnovna škola Podmurvice Rijeka, Podmurvice 6, Rijeka, 51000
Vrijeme: 23.04.2021 09:00 - 11:00
Radnja:

Noć knjige posvetit ćemo biblioterapiji. Desetak radionica posvećeno je svim knjigoljupcima OŠ Podmurvice, ali i svi ostali su pozvani na online druženje i prepuštanje ljekovitoj moći knjige. Čitat ćemo kvalitetno, maštati i igrati se jer knjige mogu utješiti, nadahnuti i pokrenuti nas na dobra djela. Prepustite se zavodljivom zovu dobre knjige! Programi će se većinom odvijati online.

Kategorija: Redovni

Čitateljski klub za predškolski uzrast preko Zoom-a

Mjesto: Dubrovačke knjižnice Dubrovnik, Ulica od puča 6, Dubrovnik, 20000
Vrijeme: 23.04.2021 10:00 - 11:00
Radnja:

Razgovor s vrtićkom djecom o pročitanom štivu uz pitanja i objašnjenja.

Kategorija: Redovni

Promocija knjige "Ribe na drveću" (Lana Roje Miličević)

Mjesto: Osnovna škola Dragutina Domjanića, Gajnice ul.31, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2021 10:00 - 11:00
Radnja:

Promocija dječje knjige "Ribe na drveću" autorice Lane Roje Miličević održat će se u drugom razredu putem aplikacije Zoom. Nakon uvodnog predstavljanja autorice slijedi čitanje ulomka iz knjige, a potom rasprava na temu o pročitanom. Za kraj je pripremljena nagradna tombola u kojoj će najsretniji u razredu moći osvojiti dječje knjige hrvatskih izdavača.

     

NOĆ KNJIGE

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info te Hrvatska udruga školskih knjižničara.

Realizaciju programa u Godini čitanja 2021. financijski su pomogli Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA, Hrvatska gospodarska komora i Grad Zagreb.

Medijski podupiratelji: HRT - Hrvatska radiotelevizija, 24 sata

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr