Potražite programe i akcije


U petak jubilarna Noć knjige s više od 1100 programa i akcija diljem Hrvatske

U petak 23. travnja održava se deseta Noć knjige, najmasovnije kulturno događanje u Hrvatskoj. Pokrenuta prije deset godina s ciljem poticanja kulture čitanja i poticanja razgovora o statusu knjige u suvremenom društvu, Noć knjige jedna je od najvećih i najpoznatijih domaćih manifestacija posvećenih knjizi s tisućama organizatora programa i stotinama tisuća sudionika diljem Hrvatske. 

Poveznica - pročitaj više

Prodajna akcija u Noći knjige 2021. – KNJIGA SVIMA I SVUDA

Uz brojne fizičke i online programe u sklopu ovogodišnje Noći knjige od 23. do 30. travnja održat će se i prodajna akcija Knjiga svima i svuda u sklopu koje će cijene knjiga biti snižene do čak 70% za starija izdanja i do 20% za ona novijeg datuma. I ova, proljetna Akcija provodi se u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore...

Poveznica - pročitaj više

OBAVIJEST O PRODULJENJU ROKA ZA PRIJAVU PROGRAMA U NOĆI KNJIGE 2021.

Poštovani, redovne prijave programa zaključene su s 9. 4. u ponoć i trenutno se obrađuju. Naknadne prijave programa zaprimat će se od 15. do zaključno 20. 4. 2021. Programima prijavljenima nakon roka (9. 4.) nismo u mogućnosti dostaviti promotivne materijale...

 

Poveznica - pročitaj više
Kategorija: Redovni

Bookmobil, putujuća knjižara u Azimutu

Mjesto: Kulturna udruga Fotopoetika, klub Azimut , Obala palih omladinaca 2, Šibenik, 22000
Vrijeme: 23.04.2021 10:00 - 14:00
Radnja:

Noć knjige s Bookmobilom počinje od ranog jutra! Dok pijete kavu u Azimutu, putujuća će knjižara biti parkirana u dnu skala kod katedrale, a u njoj ćete, kao i dosad, moći pronaći fotopoetične i ostale knjige! Zato u petak nemojte doći praznih ruku – uz marendu i sitniš za kavu, ponesite i pokoju knjigu za razmjenu! 

Kategorija: Redovni

Predstavljanje knjige "Bolesti koje su mijenjale svijet“

Mjesto: Gradska knjižnica Velika Gorica, Zagrebačka 37, Velika Gorica, 10410
Vrijeme: 23.04.2021 12:00 - 14:00
Radnja:

U vremenu najnovije svjetske pandemije, u suradnji sa Zavodom za znanstvenoistraživački i umjetnički rad HAZU u Velikoj Gorici predstavljamo knjigu akademika Željka Cvetnića o različitim zaraznim bolestima koje su tijekom povijesti prouzročile veliku štetu čovječanstvu. Povijest ljudskog roda zabilježila je mnoge važne ratove i bitke, ali možda su se najveće bitke vodile, a mnoge se još vode, upravo protiv zaraznih bolesti.

Kategorija: Redovni

Virtualna izložba

Mjesto: Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek, Europska avenija 24, Osijek, 31000
Vrijeme: 23.04.2021 18:00 - 21:00
Radnja:

Virtualna izložba najpoznatijih svjetskih djela koja su na najrazličitije načine obrađivala temu epidemije i pandemije.

Kategorija: Redovni

Moć knjige u knjigama - kviz

Mjesto: KGZ - Knjižnica Gajnice, Meksička 6, Zagreb, 10090
Vrijeme: 23.04.2021 00:01 - 23:59
Radnja:

Kahoot kviz "Što čitaju književni likovi?" o književnim likovima - pasioniranim čitateljima.

Kategorija: Redovni

Blackout poezija

Mjesto: Osnovna škola Jagode Truhelke, Crkvena 23, Osijek, 31000
Vrijeme: 23.04.2021 10:00 - 13:00
Radnja:

Blackout poetry je oblik poezije nastale kreativnim izražavanjem riječima i crtežom. Najprije razgovaramo o važnosti čitanja i o najdražim knjigama te čuvanju knjiga. Zatim pronalazimo način kako iskoristiti pokidane knjige s blackout poezijom – na starim stranicama knjige sudionici, učenici 3. razreda, pronalaze riječi koje tvore neki smisleni tekst. Nakon toga papir ilustriraju. Od gotovih radova pravimo e-knjigu.

Kategorija: Redovni

Tamburaški orkestar Farkaš : najduža hrvatska tamburaška tradicija

Mjesto: KGZ - Gradska knjižnica, Starčevićev trg 6, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2021 18:00 - 19:00
Radnja:

U organizaciji Glazbenog odjela održava se predavanje i prezentacija o Tamburaškom orkestru Farkaš uz streaming prijenos. Događanje se odvija u multimedijalnoj dvorani Odjela za djecu i mladež.

     

NOĆ KNJIGE

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info te Hrvatska udruga školskih knjižničara.

Realizaciju programa u Godini čitanja 2021. financijski su pomogli Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA, Hrvatska gospodarska komora i Grad Zagreb.

Medijski podupiratelji: HRT - Hrvatska radiotelevizija, 24 sata

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr