Potražite programe i akcije


KNJIGOMIROVO OBRAĆANJE JAVNOSTI U NOĆI KNJIGE 2019.

Čitajući Međugalaktički izvještaj o čitanju na svom rodnom planetu, za oko su mi zapeli upravo ovi podatci koje smo maloprije imali priliku čuti. U mojim vanzemaljskim ušima još zvone rečenice: „Čitanje zahtijeva strpljenje.“ „Čitanje zahtijeva disciplinu.“ Recite mi, dragi Zemljani, koje važne stvari u vašim životima nisu tražile te kvalitete? Jeste li ikad išta bitno postigli bez dodatnog angažmana, površnim pristupom ili slijedeći većinu?

Poveznica - pročitaj više

FOTOGRAFIJE I OSVRTI U NOĆI KNJIGE 2019.

Svoje dojmove, komentare, sugestije, kao i fotografije s događanja u Noći knjige možete podijeliti s nama putem sustava za prihvat programa u Noći knjige. Fotografije će biti objavljene na stranicama Noći knjige, uz svako pojedino događanje, ali i u skupnoj Galeriji. Molimo vas da fotografije imaju odobrenje za objavu (u slučaju kada je to potrebno). 

Poveznica - pročitaj više

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE - NOĆ KNJIGE 2019.

Manifestacija Noć knjige održat će se osmu godinu zaredom, a zaštitni znak ovogodišnje manifestacije je Knjigomir, junak s posebnim moćima koje mu je priskribilo čitanje. Knjigomirova misija je prenijeti poruku o vrijednosti knjige i važnosti čitanja u Noći knjige 2019. Pomozite Knjigomiru da pronađe put do Noći knjige – upalite svoje lampice i čitajte!

Poveznica - pročitaj više

REZULTATI NAGRADNOGA NATJEČAJA KOJI SI TI LIK?!

Čestitamo dobitnicima nagradnog natječaja "Koji si ti lik?!“ organiziranog za učenike osnovnih i srednjih škola koji je provela Hrvatska udruga školskih knjižničara. Na Natječaj je pristiglo 72 litararna rada i 81 strip iz 78 osnovnih i srednjih škola Hrvatske i jedne hrvatske osnovne škole iz Luksemburga, a dobitnici su...

Poveznica - pročitaj više

NOĆ KNJIGE POZIVA TE DA POSTANEŠ HRVATSKI BOOKTUBER!

Ako voliš čitati, ako si istinski knjigoljubac, strastveni knjiški moljac i uz to voliš suvremene tehnologije i načine komunikacije, uključi se na novootvoreni BookTube kanal Noći knjige! Snimi kratki video o svojim omiljenim knjigama, herojima i raznim drugim knjiškim temama i postani šaptač knjigama – postani knjiški influencer!

Poveznica - pročitaj više

NOĆ KNJIGE 2019. : Omiljeni likovi i junaci iz svijeta knjige i stripa

S veseljem vam najavljujemo ovogodišnju Noć knjige, osmu po redu, koja će održati u utorak, 23. travnja. Riječ je o manifestaciji kojom nastojimo dati kreativan poticaj čitanju, promociji knjige te razgovoru o njezinu statusu i važnosti u suvremenom društvu. Povod za to pružaju nam Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dan hrvatske knjige (22. travnja). Više o temi u nastavku...

Poveznica - pročitaj više
Kategorija: Redovni

Marina (Vujčić) i Ante (Tomić) - bliski susret s književnikom (u meni)

Mjesto: Gradska knjižnica i čitaonica Požega, Antuna Kanižlića 1, Požega, 34000
Vrijeme: 23.04.2019 21:00 - 22:30
Radnja:

Književni susret i druženje s autorima.

Kategorija: Redovni

Saka noć ima svoju moć - knjigi

Mjesto: Općina Matulji, Trg Maršala Tita 11, Matulji, 51211
Vrijeme: 23.04.2019 20:00 - 23:59
Radnja:

Program za odrasle započinje druženjem s junakom zaslužnim za pjesničko slikanje našeg kraja, Dragom Gervaisom. Kroz sličice iz njegova života vodit će nas strastvena poznavateljica njegova stvaralaštva, prof. Vjekoslava Jurdana. Povodom desete obljetnice neprekinutog emitiranja čakavske poetske minijature „Puntape“ stihove će govoriti urednica i interpretatorica Rajka Jurdana Šepić. Kako su Štrige i Štriguni utjecali na naše stare i nosimo li i mi još uvijek biljeg tih vjerovanja, otkrit će neumorni istraživač povijesnih i tajnovitih tema, Amir Muzur. Sve završava u ležernom tonu filmskom projekcijom „Je letrika ubila štrige“. Sudjelovanje svih posjetitelja bit će nagrađeno ulaznicom u vidu knjige – poklonom Općine Matulji.

Kategorija: Redovni

Stihom na stih

Mjesto: Art Cafe Botaničar, Trg Marka Marulića 6, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2019 19:00 - 21:00
Radnja:

U prevoditeljsko-pjesničkoj večeri pod nazivom "Stihom na stih" članovi Društva hrvatskih književnih prevodilaca, vrhunski književni prevodioci, čitaju pjesme u izvorniku i prijevodu. Susret moderira Lea Kovács. Glazbena pratnja: Nina Bajsić.

 

     

GALERIJA

NOĆ KNJIGE

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu te portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info.

Noć knjige 2019. održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja te Odjela za UNESCO pri Ministarstvu kulture Republike Hrvatske.

Realizaciju ovogodišnjeg programa financijski su pomogli Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Zagreb.

Podupiratelji: 24sata, Express i Europlakat.

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travanj - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr