Potražite programe i akcije


KNJIGOMIROVO OBRAĆANJE JAVNOSTI U NOĆI KNJIGE 2019.

Čitajući Međugalaktički izvještaj o čitanju na svom rodnom planetu, za oko su mi zapeli upravo ovi podatci koje smo maloprije imali priliku čuti. U mojim vanzemaljskim ušima još zvone rečenice: „Čitanje zahtijeva strpljenje.“ „Čitanje zahtijeva disciplinu.“ Recite mi, dragi Zemljani, koje važne stvari u vašim životima nisu tražile te kvalitete? Jeste li ikad išta bitno postigli bez dodatnog angažmana, površnim pristupom ili slijedeći većinu?

Poveznica - pročitaj više

FOTOGRAFIJE I OSVRTI U NOĆI KNJIGE 2019.

Svoje dojmove, komentare, sugestije, kao i fotografije s događanja u Noći knjige možete podijeliti s nama putem sustava za prihvat programa u Noći knjige. Fotografije će biti objavljene na stranicama Noći knjige, uz svako pojedino događanje, ali i u skupnoj Galeriji. Molimo vas da fotografije imaju odobrenje za objavu (u slučaju kada je to potrebno). 

Poveznica - pročitaj više

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE - NOĆ KNJIGE 2019.

Manifestacija Noć knjige održat će se osmu godinu zaredom, a zaštitni znak ovogodišnje manifestacije je Knjigomir, junak s posebnim moćima koje mu je priskribilo čitanje. Knjigomirova misija je prenijeti poruku o vrijednosti knjige i važnosti čitanja u Noći knjige 2019. Pomozite Knjigomiru da pronađe put do Noći knjige – upalite svoje lampice i čitajte!

Poveznica - pročitaj više

REZULTATI NAGRADNOGA NATJEČAJA KOJI SI TI LIK?!

Čestitamo dobitnicima nagradnog natječaja "Koji si ti lik?!“ organiziranog za učenike osnovnih i srednjih škola koji je provela Hrvatska udruga školskih knjižničara. Na Natječaj je pristiglo 72 litararna rada i 81 strip iz 78 osnovnih i srednjih škola Hrvatske i jedne hrvatske osnovne škole iz Luksemburga, a dobitnici su...

Poveznica - pročitaj više

NOĆ KNJIGE POZIVA TE DA POSTANEŠ HRVATSKI BOOKTUBER!

Ako voliš čitati, ako si istinski knjigoljubac, strastveni knjiški moljac i uz to voliš suvremene tehnologije i načine komunikacije, uključi se na novootvoreni BookTube kanal Noći knjige! Snimi kratki video o svojim omiljenim knjigama, herojima i raznim drugim knjiškim temama i postani šaptač knjigama – postani knjiški influencer!

Poveznica - pročitaj više

NOĆ KNJIGE 2019. : Omiljeni likovi i junaci iz svijeta knjige i stripa

S veseljem vam najavljujemo ovogodišnju Noć knjige, osmu po redu, koja će održati u utorak, 23. travnja. Riječ je o manifestaciji kojom nastojimo dati kreativan poticaj čitanju, promociji knjige te razgovoru o njezinu statusu i važnosti u suvremenom društvu. Povod za to pružaju nam Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dan hrvatske knjige (22. travnja). Više o temi u nastavku...

Poveznica - pročitaj više
Kategorija: Redovni

Pisani natječaj za najdražeg (super)junaka

Mjesto: KGZ - Knjižnica Sesvete, Trg Dragutina Domjanića 6, Sesvete, 10360
Vrijeme: 23.04.2019 16:00 - 17:00
Radnja:

Imaš najdražeg (super)junaka iz stripa/knjige za kojeg smatraš da se ističe među ostalima?! Dođi u Knjižnicu Sesvete do 15. travnja i ispuni kratki upitnik u kojem ćeš napisati zašto je baš tvoj najdraži lik bolji od drugih! Radovi na natječaju birat će se u dvije kategorije: djeca do 14 godina i odrasli. Najbolji opis bit će nagrađen knjigom u utorak 23. travnja u 16 sati.

Kategorija: Redovni

Književni velikani: tiho čitanje u javnosti

Mjesto: Filodrammatica bar, Korzo 28, Rijeka, 51000
Vrijeme: 23.04.2019 18:00 - 19:00
Radnja:

U palači Filodrammatica, u baru, pod kristalnim lusterima, uz ugodnu glazbu i opojan miris kave, Gradska knjižnica Rijeka i Čitateljski klub ONE potaknut će građane da im se pridruže u tihom čitanju najljepših djela književnosti. Građani će saznati o kojim junacima, točnije velikanima književnosti se radi, a nadomak ruke je i Središnji odjel Filodrammatica u kojem mogu posuditi knjigu i pridružiti se čitanju.

Kategorija: Akcije i popusti

Futuristička aukcija knjiga - Bookcoin

Mjesto: Općinska knjižnica "Hrvatska sloga" Gradac, Stjepana Radića 1, Gradac, 21330
Vrijeme: 23.04.2019 19:00 - 20:00
Radnja:

Aukcija knjiga prikupljenih iz donacija i otpisa Knjižnice. Knjige se kupuju za izmišljenu valutu bookcoin čija je vrijednost jednaka jednoj pročitanoj knjizi u 2018. godini. Za nove članove, kao i one koji se u protekloj godini nisu posvetili čitanju, Knjižnica daruje bon u vrijednosti 10 bookcoina. 

     

GALERIJA

NOĆ KNJIGE

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu te portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info.

Noć knjige 2019. održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja te Odjela za UNESCO pri Ministarstvu kulture Republike Hrvatske.

Realizaciju ovogodišnjeg programa financijski su pomogli Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Zagreb.

Podupiratelji: 24sata, Express i Europlakat.

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travanj - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr