Potražite programe i akcije


SVIJET KAO ZAČARANA ŠUMA – rezultati literarnog natječaja

U ovogodišnjem natječaju učenici su pozvani literarnim radovima iskazati svoje doživljaje svijeta povezujući ih s ovogodišnjom temom Noći knjige – 'Kad je prizma kataklizma' i djelima Ivane Brlić-Mažuranić, J.R.R. Tolkiena, Marka Marulića ili drugim djelima, izvorima inspiracije, ohrabrenja i utjehe.

Pročitaj više!

KNJIŽEVNE ŠETNJE U NOĆI KNJIGE 2024.

Tijekom trajanja Noći knjige u suradnji s poznatim zagrebačkim pripovjedačicama Josipom Šiklić – Purgericom, Ivom Sillom (Kazivačica – Secret Zagreb) i Gornjogradskim coprnicama poklanjamo Zagrepčanima i svima koji se ovih dana nađu u Zagrebu tri besplatne tematske ture inspirirane knjigama, književnošću i književnicima...

Pročitaj više!

PRODAJNE AKCIJE U NOĆI KNJIGE 2024.

Uz brojne programe i akcije u ovogodišnjoj Noći knjige, od 23. do 28. travnja održat će se i prodajna akcija KNJIGA SVIMA I SVUDA. Akcija će omogućiti svim ljubiteljima pisane riječi da kupe omiljene naslove po akcijskim cijenama online ili uživo u brojnim knjižarama diljem Hrvatske koje su se prijavile za sudjelovanje. Akcije u knjižnicama omogućit će povrat građe bez zakasnine ili darovati besplatnu članarinu.

Pročitaj više!

SVEČANO OTVORENJE NOĆI KNJIGE 2024.

U utorak 23. travnja točno u podne otvaramo 13. Noć knjige i predstavljamo najnovije rezultate istraživanja o čitanju i kupovini knjiga u Hrvatskoj! Na otvorenju će sudjelovati ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek, glavna ravnateljica NSK prof. dr. sc. Ivanka Stričević, predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara HGK Slavko Kozina i Tamara Kraus iz agencije KARIKA...

Pročitaj više!

NA HRT-U TJEDAN POSVEĆEN KNJIZI I APOKALIPSI

Na Trećem programu Hrvatske radiotelevizije od 22. do 24. travnja bit će prikazan niz prigodnih sadržaja – uz najnovije istraživanje čitanosti i kupovine knjiga u Republici Hrvatskoj bit će emitirane tri specijalne emisije o temi apokalipse u kojima gostuju filozof Srećko Horvat, meteorologinja i klimatologinja Lidija Srnec i profesor na Fakultetu političkih znanosti Robert Mikac. 

Pročitaj više!

PUB KVIZ – ČITAČI APOKALIPSE

U večernjim satima, 23.4. družimo se u prostoru PriMarius Craft Oaze u Zagrebu gdje nas očekuje knjiški pub kviz ČITAČI APOKALIPSE. U kvizu će sudjelovati raznolike ekipe, pisci, prevoditelji, knjižničari, knjigoljupci svih profila, kao i već okorjeli kvizaši poput Morane Zibar...svi su dobro došli u PriMarius koji u Noći knjige svoja vrata otvara u 19 sati nastupom Skeptika u pubu. 

Pročitaj više!

Izdvojeni programi:

Kategorija: Redovni

Knjige za izazovna vremena

Mjesto: Gradska knjižnica i čitaonica Slatina, Šetalište Julija Bürgera 1, Slatina, 33520
Vrijeme: 23.04.2024 08:00 - 19:00
Radnja: Izložba građe iz fonda Knjižnice kojom će se korisnicima pružiti prijedlozi za čitanje knjiga koje progovaraju o globalnoj krizi, ratovima, klimatskim promjenama, o društvenoj krizi. Izložba će obuhvatiti distopijske romane hrvatske i svjetske književnosti te knjige koje nude čitateljima svjetliji pogled na budućnost, osjećaj nade i motivaciju na promjene. Bit će popraćena člankom koji će biti objavljen na mrežnim stranicama Knjižnice. Člankom će... Pročitaj više
Program je otvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Hoće li planet preživjeti čovjeka?

Mjesto: KGZ - Knjižnica Augusta Cesarca, Šubićeva, Šubićeva 40/II, Zagreb, 10000
Vrijeme: 25.04.2024 18:00 - 19:00
Radnja: Hrvoje Prćić, glavni urednik emeritus National Geographica Hrvatska održat će predavanje pod nazivom "Hoće li planet preživjeti čovjeka?".
Program je zatvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Susret učenika varaždinskih osnovnih škola s književnikom Krunoslavom Mikulanom

Mjesto: Gradska knjižnica i čitaonica "Metel Ožegović" Varaždin, Augusta Cesarca 10, Varaždin, 42000
Vrijeme: 22.04.2024 11:00 - 13:00
Radnja: Susret učenika varaždinskih osnovnih škola s književnikom Krunoslavom Mikulanom u suradnji s izdavačkom kućom "Ljevak".
Program je zatvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Može li nam SF pomoći da preživimo budućnost?

Mjesto: KGZ - Knjižnica Savica, Ljerke Šram 4, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2024 18:00 - 20:00
Radnja: O različitim tehnikama preživljavanja koje nudi SF razgovarat će Vedran Ilić-Dreven, Jelena Janjić i Emanuel Ježić-Hammer uz moderatoricu Anu Jembrek.
Program je otvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Predstavljanje knjige Codyja McClaina Browna

Mjesto: Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci, Ulica kralja Zvonimira 9, Vinkovci, 32100
Vrijeme: 23.04.2024 19:30 - 20:30
Radnja: Predstavljanje knjige Codyja McClaina Browna "Propuh, papuče i punica". Na događanju sudjeluju učenici Tehničke škole Ruđera Boškovića Vinkovci.
Program je otvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Žarkov električni tramvaj na Zrinjevcu

Mjesto: Park Zrinjevac, Park Zrinjevac, Zagreb, 10000
Vrijeme: 20.04.2024 10:00 - 12:00
Radnja: Kao "zagrijavanje" za Noć knjige, pješačkim stazama u parku Zrinjevcu dječak Žarko vozit će svoj mali "tramvaj". Radi se o inačici ZET-ova tramvaja koji je u kućnoj izvedbi izradila jedna ljubav prema unuku.  ... Pročitaj više
Program je otvoren za javnost

NOĆ KNJIGE

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info te Hrvatska udruga školskih knjižničara.

Noć knjige 2024. financijski su pomogli Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb, Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA i Hrvatska gospodarska komora.

Medijski podupiratelji: HRT - Hrvatska radiotelevizija; VIDA TV; 24sata i Express, Večernji list.

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr