Potražite programe i akcije


PUB KVIZ – ČITAČI APOKALIPSE

Pozivamo vas na knjiški pub kviz ČITAČI APOKALIPSE koji će se održati u Noći knjige, 23. travnja u 20 sati u PriMarius Craft Oazi u Zagrebu. Očekujemo šarene i vesele ekipe: članove društava pisaca i knjižničara, nakladnike, knjižare, prevoditelje, nastavnike, djelatnike ministarstava kulture i obrazovanja, knjiške entuzijaste kao i već okorjele kvizaše ili one koji će to tek postati. 

Pročitaj više!

U NOĆI KNJIGE VIŠE OD 1150 PROGRAMA ZA SVE UZRASTE

Najmasovnija domaća kulturna manifestacija Noć knjige održat će se 23. travnja diljem Hrvatske u povodu Svjetskoga dana knjige i autorskih prava te Dana hrvatske knjige s čak više od 1150 prijavljenih programa i akcija širom Hrvatske. 

Pročitaj više!

POZIV NA SUDJELOVANJE U NOĆI KNJIGE 2024.

Najavljujemo vam trinaestu Noć knjige, manifestaciju koja u središte svojeg interesa stavlja djela, njihove tvorce i čitatelje, a koju priređujemo u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige. Ove godine družimo se 23. travnja, a želja nam je da na taj dan, u dnevnim ili večernjim satima, organizirate prigodan program inspiriran knjigom.

Pročitaj više!

Izdvojeni programi:

Kategorija: Redovni

Problema nema uz knjigu za sva vremena

Mjesto: Srednjoškolska knjižnica Samobor, Andrije Hebranga 26, Samobor, 10430
Vrijeme: 23.04.2024 09:40 - 10:25
Radnja: Uz razmišljanje o tome koje nam priče mogu pomoći u suočavanju sa svakodnevicom i strahom od budućnosti, od ranog djetinjstva do danas vraćamo se bajkama i pričama Ivane Brlić-Mažuranić. Pored nezaboravnog Hlapića, Malika Tintilinića i brojnih drugih likova, vraćamo se bajci "Kako je Potjeh tražio istinu". Povezat ćemo temu traženja istine s medijskim manipulacijama i širenjem neprovjerenih informacija društvenim mrežama ili u školi i slično.
Program je zatvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Predstavljanje knjige “Kronika sretnih trenutaka” Snježane Banović

Mjesto: Narodna knjižnica "Petar Preradović" Bjelovar, Trg Eugena Kvaternika 11, Bjelovar, 43000
Vrijeme: 23.04.2024 18:00 - 20:00
Radnja: Osamdesete godine dvadesetog stoljeća postale su mitske – glazba, osjećaj slobode, popuštanje rigidnog socijalizma, tehnološki napredak, vjera u bolju budućnost, ali nadasve popularna kultura stvorili su vrijeme koje je bilo drugačije i jedinstveno. Snježana Banović rođena je u sretnom trenutku da živi Zagreb tih godina, grad koji “izranja iz sna”, u kojem “muzika dolazi iz podruma i krova”… te da bude jedna od aktivnih i važnih protagonistica novovalne... Pročitaj više
Program je otvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Terapeutske priče kao lijek

Mjesto: Osnovna škola Nikole Andrića, Voćarska 1, Vukovar, 32000
Vrijeme: 23.04.2024 17:00 - 18:30
Radnja: U središnjem dijelu obilježavanja učenici u skupinama životinja s voditeljicama čitaju priču "Anansi i kip". Nakon toga razgovaraju o manama čovjeka pauka, koje učenici povezuju sa stvarnim životom i potom u skupinama izrađuju vlastiti kip Anansija na koji lijepe sve čovjekove mane i primjere lošeg ponašanja, koji ih muče u svakodnevnom životu. Kipove s listićima izložit ćemo u holu škole gdje će svi moći prošetati i vidjeti probleme koji muče... Pročitaj više
Program je zatvoren za javnost
Kategorija: Redovni

13. Noć knjige – Dva jutra poslije kojih možda ne bude sutra?!

Mjesto: Srednja škola Lovre Montija, Ikičina 30, Josipa Jovića 2, Knin, 22300
Vrijeme: 22.04. 10:40 - 23.04.2024 10:25
Radnja: Trinaestu Noć knjige planiramo obilježiti jutarnjim druženjem uz knjige, filmove i glazbu, ovaj put posvećene razmišljanju o kraju svijeta. Učenici i učenice prvog, drugih i trećeg razreda tragat će za odgovorima čitajući ulomke iz djela, članke, gledajući dijelove igranih i dokumentarnih filmova na temu kraja svijeta. Kakav kraj svijeta predviđaju znanstvenici, a kakav je kraj predvidjelo računalo MIT-a prije 50 godina? Što TBF-ovci, što Boris i Dino, a što Arsen Dedić... Pročitaj više
Program je zatvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Noć knjige – knjiga kao naš saveznik

Mjesto: Osnovna škola Zdenka Turkovića Kutjevo, Republike Hrvatske 26, Kutjevo, 34340
Vrijeme: 23.04.2024 09:30 - 20:00
Radnja: Noć knjige u našoj školi će se provesti u dva termina. Tog utorka učenici nižih razreda imat će prije podne radionicu posvećenu Noći knjige. Govorit ćemo i čitati o dinosaurima, a zatim imati likovnu radionicu. Drugi dio odnosno glavni dio obilježavanja Noći knjige bit će večernji događaj u školskoj knjižnici. Nakon nastave, u 18:30, počet će program namijenjen učenicima, nastavnicima, sugrađanima. Predstavit ćemo nove naslove u školskoj knjižnici s naglaskom na... Pročitaj više
Program je otvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Književni susret s Robertom Međurečanom

Mjesto: Gradska knjižnica Velika Gorica, Zagrebačka 37, Velika Gorica, 10410
Vrijeme: 23.04.2024 20:00 - 22:00
Radnja: Robert Međurečan autor je četiriju romana: “Prodajem odličja, prvi vlasnik” (2008.), “Kad jaganjci utihnu u Zdihovu” (2011.), “Krletka za glinenog goluba” (2018.) i ''Domovina to go'' (2022). Na književnom susretu od autora ćemo saznati što mu je u izazovnim vremenima koja živimo poslužilo kao inspiracija, a od njegovih čitatelja koje im nove svjetove spomenuti romani otkrivaju.
Program je otvoren za javnost

NOĆ KNJIGE

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info te Hrvatska udruga školskih knjižničara.

Noć knjige 2024. financijski su pomogli Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb, Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA i Hrvatska gospodarska komora.

Medijski podupiratelji: HRT - Hrvatska radiotelevizija; VIDA TV; 24sata i Express, Večernji list.

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr