Potražite programe i akcije


PUB KVIZ – ČITAČI APOKALIPSE

Pozivamo vas na knjiški pub kviz ČITAČI APOKALIPSE koji će se održati u Noći knjige, 23. travnja u 20 sati u PriMarius Craft Oazi u Zagrebu. Očekujemo šarene i vesele ekipe: članove društava pisaca i knjižničara, nakladnike, knjižare, prevoditelje, nastavnike, djelatnike ministarstava kulture i obrazovanja, knjiške entuzijaste kao i već okorjele kvizaše ili one koji će to tek postati. 

Pročitaj više!

U NOĆI KNJIGE VIŠE OD 1150 PROGRAMA ZA SVE UZRASTE

Najmasovnija domaća kulturna manifestacija Noć knjige održat će se 23. travnja diljem Hrvatske u povodu Svjetskoga dana knjige i autorskih prava te Dana hrvatske knjige s čak više od 1150 prijavljenih programa i akcija širom Hrvatske. 

Pročitaj više!

POZIV NA SUDJELOVANJE U NOĆI KNJIGE 2024.

Najavljujemo vam trinaestu Noć knjige, manifestaciju koja u središte svojeg interesa stavlja djela, njihove tvorce i čitatelje, a koju priređujemo u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige. Ove godine družimo se 23. travnja, a želja nam je da na taj dan, u dnevnim ili večernjim satima, organizirate prigodan program inspiriran knjigom.

Pročitaj više!

Izdvojeni programi:

Kategorija: Redovni

Vremenska kapsula 2024.

Mjesto: Općinska knjižnica Ante Kovačića, Gorički trg 1, Marija Gorica, 10299
Vrijeme: 23.04.2024 18:00 - 20:00
Radnja: Što s knjigom u doba kataklizme? Odgovore na ovo i slična pitanja pokušat ćemo pronaći zajedno u Knjižnici, uz pomoć književnice Ive Ušćumlić. Svoje ćemo odgovore, brige i stanja pohraniti u vremensku kapsulu koja će, nadamo se, preživjeti sve kataklizme.
Program je otvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Upoznajmo poljičicu

Mjesto: Narodna knjižnica u Dugopolju, Trg Franje Tuđmana 1, Dugopolje, 21204
Vrijeme: 25.04.2024 18:00 - 19:30
Radnja: Poljičica, varijanta brzopisne zapadne ćirilice koja se paralelno s glagoljicom (crkvene knjige) koristila u Poljičkoj kneževini stoljećima, prošle godine postala je predmet šireg zanimanja jer je u studenom 2023. umijeće čitanja i pisanja poljičicom dobilo status nematerijalnog kulturnog dobra Rebublike Hrvatske. U prvom dijelu programa sudionici će se upoznati s pismom poljičica, njezinim povijesnim razvojem i opsegom korištenja, te postupkom i značajem... Pročitaj više
Program je zatvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Susret s pripovjedačicom Margaretom Peršić

Mjesto: Osnovna škola "Vladimir Nazor" Duga Resa, Jozefinska cesta 85, Duga Resa, 47250
Vrijeme: 23.04.2024 09:00 - 12:00
Radnja: Učenike PŠ Donji Zvečaj i PŠ Belaviće te 3. i 4. razred matične škole u čarobni svijet mašte uvest će poznata pripovjedačica Margareta Peršić.
Program je zatvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Ali Fenwick (Moderni psiholog) promovira knjigu Crvene zastavice, zelene zastavice

Mjesto: Znanje Bookshop Zagreb, Gajeva 1, Zagreb, 10000
Vrijeme: 23.04.2024 19:00 - 20:00
Radnja: U našoj knjižari u Gajevoj ugostit ćemo autora knjige "Crvene zastavice, zelene zastavice: Moderna psihologija za svakodnevnu dramu". Dr. Ali Fenwick je bihevioralni psiholog, redovni profesor organizacijskog ponašanja u poslovnoj školi i stručnjak za ponašanje koji nastupa na televiziji i u vijestima. Osim što je stručnjak u području bihevioralne psihologije, dr. Ali je i omiljeni psiholog na društvenim mrežama, koji svojim zabavnim i inovativnim pristupom... Pročitaj više
Program je otvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Zoran Vakula i meteoslikovnice

Mjesto: Hrvatska knjižnica i čitaonica Pleternica, Vinogradska 3, Pleternica, 34310
Vrijeme: 23.04.2024 17:00 - 18:00
Radnja: Susret s autorom Zoranom Vakulom koji će djeci predstaviti svoje meteoslikovnice.
Program je otvoren za javnost
Kategorija: Redovni

Čitamo bajke

Mjesto: Galerija "Stari grad", Kandlerova 14, Pula, 52100
Vrijeme: 22.04.2024 18:00 - 19:30
Radnja: Udruga Uliks u suradnji s Gimnazijom Pula priređuje zajedničku prigodnu književnu večer. Čitamo poznate bajke prvenstveno Ivane Brlić Mažuranić (ili ih pripovijedamo) povodom 150. godišnjice rođenja, a naglasak je na "Šumi Striborovoj". Čitamo bajke i ostalih poznatih autora (Andersen, Grimm), ali i bajke kako ih danas vide mladi i suvremeni autori. Autorske bajke gimnazijalaca čitaju sami autori, kolege iz škole i članovi Uliksa. Program je obogaćen izložbom crteža... Pročitaj više
Program je zatvoren za javnost

NOĆ KNJIGE

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info te Hrvatska udruga školskih knjižničara.

Noć knjige 2024. financijski su pomogli Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb, Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA i Hrvatska gospodarska komora.

Medijski podupiratelji: HRT - Hrvatska radiotelevizija; VIDA TV; 24sata i Express, Večernji list.

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr