Budućnost knjige kroz online platformu :: Zagreb

Budućnost knjige kroz online platformu

Matineja |

MJESTO:
Graditeljska tehnička škola,
Avenija Većeslava Holjevca 17, Zagreb, 10020

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2018 u 11:00
Kraj programa: 23.04.2018 u 17:00

RADNJA:

Dvije učenice će predstaviti knjigu "Poslije tebe" autorice Anne Todd. Knjiga je isprva objavljena na online platformi Wattpad, gdje ju je jedna od učenica pročitala na engleskome jeziku, dok je druga dočekala hrvatski prijevod knjige i klasično, papirnato izdanje. Nakon što svaka prenese svoje viđenje knjige i svoje razloge zašto bi preporučili baš nju, organizirat ćemo raspravu „Hoće li izumrijeti klasična knjiga pod utjecajem novih medija?“.

Na prezentaciji ćemo vidjeti kako izgleda Wattpad i analizirat ćemo njegove prednosti i mane. Nakon toga odvijat će se još dvije debate: „Kakva je budućnost knjige i knjižnice zbog utjecaja novih medija?“ te „Kakva je budućnost hrvatskoga jezika zbog utjecaja posuđenica?“.

SUDJELUJU:
učenici, nastavnici i stručni suradnici škole

OSVRT:
U sklopu manifestacije Noć knjige učenice Karla Požarić i Anamarija Kučak iz 4.B razreda predstavile su knjigu Poslije tebe/After autorice Anne Todd učenicima 3.B razreda. Knjiga je isprva objavljena na online platformi Wattpad i na toj platformi jedna od učenica je pročitala knjigu na engleskom jeziku. Druga učenica je dočekala hrvatski prijevod knjige i klasično, papirnato izdanje i tada je pročitala knjigu. Nakon što je svaka prenijela svoje viđenje knjige i svoje razloge zašto bi preporučila baš tu knjigu imali smo raspravu na temu „Hoće li izumrijeti fizička knjiga!?“. U debati su sudjelovali učenici 3.B razreda. Vodila se je žustra rasprava oko prednosti i nedostataka e-knjige i prednosti i nedostataka fizičke knjige.
Nakon toga odvijala se je debata ne temu „Kakva je budućnost hrvatskog jezika zbog utjecaja posuđenica!?“ na kojoj su sudjelovali učenici 2.B razreda.OGANIZATOR:

Graditeljska tehnička škola (Ustanova)

Avenija većeslava Holjevca 17, Zagreb, 10000

Budućnost knjige kroz online platformu

Budućnost knjige kroz online platformu

Budućnost knjige kroz online platformu

Budućnost knjige kroz online platformu

Budućnost knjige kroz online platformu

Budućnost knjige kroz online platformu

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr