Noć knjige u Kašteliru :: Kaštelir

Noć knjige u Kašteliru

Redovni |

MJESTO:
Osnovna škola Jože Šurana Višnjan - PŠ Kaštelir,
Bernobići bb, Kaštelir, 52464

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2018 u 19:00
Kraj programa: 23.04.2018 u 21:00

RADNJA:

"Ružno pače" - čitanje i ilustracija priče. Stariji učenici čitaju nižim razredima. Lov na Gavrana - književni detektivi. Potraga i kviz pomoću QR kodova. Izložba fotografija: "Kako se čitalo u Noći knjige".

 

SUDJELUJU:
učenici 3. - 8. razreda PŠ Kaštelir

OSVRT:
Jučer je u našoj školi, točnije u Područnoj školi Kaštelir po prvi put održana Noć knjige koja se 23. travnja obilježava u knjižnicama i knjižarama u Hrvatskoj čime se obuhvaća Svjetski dan knjige i autorskih prava te Dan hrvatske knjige. I naši su učenici na svoj način dali svoj doprinos ovom projektu kojemu je cilj kroz jedinstvenu manifestaciju potaknuti kulturu čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturološkog dosega, a koji se svakodnevno dovode u pitanje trivijalizacijom i medijskim zapostavljanjem.
U manifestaciji su sudjelovali učenici od 3. do 8. razreda, i odaziv je bio više nego zadovoljavajući. Kroz vođene radionice čitanja starijih učenika mlađima, i kasnije zajedničkim oslikavanjem pročitanog učenici su se odmorili, zabavili, poigrali riječima i slikama. I sve to u slobodnom druženju na dekicama i jastucima :)

Viši su se razredi okušali u Potrazi za Gavranom, te su po školi otkrivali QR kodove i rješavali zagonetke. Emili i Iva iz 7. razreda odnijele su pobjedu i osvojile jednu od najdirljivijih romana Mire Gavrana "Zaboravljeni sin".
Druženje je potrajalo do kasno u noć.OGANIZATOR:

Osnovna škola Jože Šurana Višnjan (Ustanova)

Istarska 2, Višnjan, 52463

Noć knjige u Kašteliru

Noć knjige u Kašteliru

Noć knjige u Kašteliru

Noć knjige u Kašteliru

Noć knjige u Kašteliru

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr