Knjiga budućnosti :: Radoboj

Knjiga budućnosti

Redovni |

MJESTO:
Osnovna škola Side Košutić Radoboj,
Radoboj 21, Radoboj, 49232

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2018 u 16:00
Kraj programa: 23.04.2018 u 18:00

RADNJA:

Posjetitelji će moći sudjelovati u aktivnosti Daruj knjigu - daruj knjizi budućnost, razmjenjujući knjige. Učenici će sudjelovati u kreativnoj radionici ''Kako zamišljam knjigu budućnosti'' te pokušati zamisliti kako će knjiga izgledati u budućnosti i kakva budućnost čeka knjigu. Na temelju njihovih likovno-literarnih radova i poruka upućenih knjigama izradit ćemo Knjigu budućnosti.

 

SUDJELUJU:
učenici

OSVRT:
U Osnovnoj školi Side Košutić Radoboj, 23. travnja održana je Noć knjige, manifestacija koja se već sedmu godinu organizira u cijeloj Republici Hrvatskoj povodom obilježavanja Svjetskog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige.

Tema ovogodišnje Noći knjige bila je budućnost knjige, što nam je dalo ideje za različite radionice koje su se odvijale u školi od 16 do 18 sati. Učenici razredne nastave sudjelovali su u radionici ''Knjiga budućnosti'' koju je vodila knjižničarka Jasenka Marmilić. Najprije su saznali zašto se održava Noć knjige te zatim igrali stvaralačke igre koje su uključivale crtanje i pričanje priče. Zatim su maštali kako zamišljaju knjigu i knjižnicu u budućnosti i pretočili svoje ideje u crteže od kojih je nastala mala Knjiga budućnosti. Istovremeno se odvijala radionica ''Osigurajmo knjizi budućnost'' za učenike predmetne nastave koji su pod vodstvom učiteljice Nikoline Cvrtila pisali poruke knjigama te izradili zanimljive plakate na kojima su pokazali što misle kakva budućnost čeka knjigu s obzirom na razvoj novih tehnologija. Posljednja aktivnost bilo je čitanje ulomaka iz omiljenih knjiga koje je vodila učiteljica Leonarda Vorih. Učenici su čitali i iznosili svoje dojmove o odabranoj knjizi te se tako pridružili obilježavanju Noći knjige.

Za vrijeme trajanja Noći knjige u holu škole provedena je akcija ''Daruj knjigu – daruj knjizi budućnost'', u sklopu koje su učenici mogli razmijeniti knjigu koju su pročitali i uzeti neku drugu. Također su ostavljali i papiriće s porukama o važnosti knjige i čitanja, a svi sudionici dobili su na poklon straničnik s logom Noći knjige.

Hvala svim učenicima i učiteljicama koji su se uključili u aktivnosti povodom Noći knjige te tako doprinijeli promicanju kulture čitanja. Budućnost knjige u našim je rukama, stoga se nadamo da će i iduće godine program Noći knjige u našoj školskoj knjižnici biti zanimljiv i poticajan svima.OGANIZATOR:

Osnovna škola Side Košutić Radoboj (Ustanova)

Radoboj 21, Radoboj, 49232

Knjiga budućnosti

Knjiga budućnosti

Knjiga budućnosti

Knjiga budućnosti

Knjiga budućnosti

Knjiga budućnosti

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr