Predstava i predstavljanje knjige Hrvoja Zalara :: Čakovec

Predstava i predstavljanje knjige Hrvoja Zalara

Matineja |

MJESTO:
Knjižnica "Nikola Zrinski" Čakovec,
Trg Republike 4, Čakovec, 40000

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2018 u 12:00
Kraj programa: 23.04.2018 u 15:00

RADNJA:

Knjiga Hrvoja Zalara "Bljaksonice, Tupsoni i drugi - Sedam veselih dramskih igara i nijedna tužna" sadrži suvremenu autorsku viziju priče o zlatnoj ribici i dramatizirane basne La Fontainea i Ezopa. Teme drugih dramskih igara su važnost pravilne i zdrave ishrane, učenje kao duhovna potreba i izvor sigurnosti u životu, iskušenja rada u zajednici - gdje je važno osjetiti potrebe i želje prijatelja i suradnika, posvajanje zlostavljanog djeteta i ljepota života u drugoj obitelji, važnost integracije i razumijevanja djece s poteškoćama u razvoju. Većina predstava nastalih prema ovim dramskim tekstovima ovjenčana je nagradama na domaćim festivalima (Nagrada hrvatskoga glumišta, Festival hrvatske drame za djecu Mali Marulić i dr.) 

Predstava "Priča o Bogici ili nije sramota biti siromašan“ kroz priču o dvije djevojčice različitoga imovinskog statusa govori o velikome problemu u odgoju - međusobnome vrednovanju vrtićke djece po odjeći, obući ili automobilu roditelja. Agresivna promidžba modne industrije uvjerava djecu da odjeća čini čovjeka, a mediji se odnose ponižavajuće prema životnim vrijednostima. Nameće se spoznaja da je onaj koji dobro ne zarađuje nesposoban, glup ili je na neki drugi način sumnjiv. Ova predstava uči djecu da je vrijednost i smisao ljudskoga postojanja u nečemu drugom i da postoje stvari koje se ne mogu kupiti novcem.

Predstava je namijenjena djeci od 4 do 12 godina, kao i odraslima koji se mogu naći u ovoj priči zajedno s djecom. Autor teksta i režiser je Hrvoje Zalar. (kazalisteprijatelj.eu)

SUDJELUJU:
Diana i Hrvoje Zalar, Kazalište Prijatelj; djeca i odrasliOGANIZATOR:

Knjižnica "Nikola Zrinski" Čakovec (Narodna knjižnica)

Trg Republike 4, Čakovec, 40000

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr