Saka noć ima svoju moć - knjigi :: Matulji

Saka noć ima svoju moć - knjigi

Redovni |

MJESTO:
Općina Matulji,
Trg Maršala Tita 11, Matulji, 51211

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2019 u 20:00
Kraj programa: 23.04.2019 u 23:59

RADNJA:

Program Noći knjige u Matuljima "Saka noć ima svoju moć - knjigi" namijenjen odrasloj publici započinje u 20 sati. Družit ćemo se s junakom zaslužnim za pjesničko slikanje našeg kraja, Dragom Gervaisom. Kroz sličice iz njegova života, neraskidivim sponama povezanog sa zemljom podno Učke, vodit će nas strastvena poznavateljica njegova rada i stvaralaštva prof. Vjekoslava Jurdana.

Nastavit će se u duhu pjesničke riječi ovog kraja. Povodom desete obljetnice neprekinutog emitiranja čakavske poetske minijature „Puntape“ stihove će govoriti urednica ove radioemisije i interpretatorica Rajka Jurdana Šepić. U nastavku programa bit će prilike i za sve koji vole književnost i koji se književnošću bave da se pridruže javnom čitanju poezije.

Noć knjige zaokružit će se mračnim junacima – Štrigama i Štrigunima. Kako su oni utjecali na naše stare i nosimo li i mi još uvijek biljeg tih vjerovanja, otkrit će nam neumorni istraživač povijesnih i tajnovitih tema Amir Muzur.

Sve završava u ležernom tonu filmskom projekcijom „Je letrika ubila štrige“, čiji su scenaristi Viviana Brkarić i Cristian Criss Kolacio. U opuštenoj atmosferi uživat će se u umjetnosti u koricama, a sudjelovanje svih posjetitelja bit će nagrađeno ulaznicom u vidu knjige – poklonom Općine Matulji.

SUDJELUJU:
prof. dr. sc. Vjekoslava Jurdana, prof. dr. sc. Rajka Jurdana Šepić, prof. dr. sc. Amir Muzur, posjetiteljiPokaži moju lokaciju

OGANIZATOR:

Općina Matulji (Ostalo)

Trg Maršala Tita 11, Matulji, 51211

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travanj - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr