ZKD biciklistice u akciji! Izložba "CicloBiblio 2018. u Rumunjskoj – od obale Crnog mora do delte Dunava" :: Zagreb

ZKD biciklistice u akciji! Izložba "CicloBiblio 2018. u Rumunjskoj – od obale Crnog mora do delte Dunava"

Redovni |

MJESTO:
Knjižnica Novi Zagreb, Služba nabave i obrade knjiga,
Vladimira Varićaka 8, Zagreb, 10010

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2019 u 00:01
Kraj programa: 23.04.2019 u 23:59

RADNJA:

Knjižničarke i članice Radne skupine ZKD Biciklisti Andreja Husnjak i Ivana Freškura bile su hrvatske predstavnice u drugoj po redu regionalnoj knjižničarsko-biciklističkoj (ne)konferenciji u Rumunjskoj pod nazivom CicloBiblio 2018. Baš poput hrabrih likova iz svijeta knjige i stripa, odvozile su 350 kilometara od Constante, grada na obali Crnog mora, do Galatija na Dunavu. U ovoj cikloknjižničarskoj turi koja je trajala šest dana (od 14. do 19. kolovoza) i brojala 22 sudionika iz četiri zemlje (Rumunjska, Latvija, Mađarska i Hrvatska), ZKD biciklistice upoznale su prirodnu i kulturnu baštinu rumunjskog kraja te kroz razgovor s kolegama iz drugih zemalja raspravljale o brojnim temama iz knjižničarske struke.

Koliko im je zanimljivo bilo biciklirati za knjižnice, može se razgledati na izložbi postavljenoj u izlozima Knjižnice Novi Zagreb, Služba nabave i obrade knjiga. O njihovu sudjelovanju na knjižničarskoj (ne)konferenciji može se pogledati i film na poveznici https://www.dropbox.com/s/ho2kghhjk76ugkr/Rumunjska%20-%20film.mp4?dl=0.

(Ne)konferenciju je podržalo Rumunjsko knjižničarsko društvo i Progress Foundation s ciljem promicanja čitanja, knjižnica i zdravog načina života te isticanja uloge koju knjižnica ima u cjeloživotnom učenju, osobnom razvoju i razvoju zajednice.

SUDJELUJU:
Ivana Freškura i Andreja HusnjakPokaži moju lokaciju

OGANIZATOR:

Zagrebačko knjižničarsko društvo (Ostalo)

Starčevićev trg 6, Zagreb, 10000

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travanj - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr