Ježenja - participativna izvedba :: Zagreb

Ježenja - participativna izvedba

Redovni |

MJESTO:
Hrvatsko društvo pisaca,
Basaričekova 24, Zagreb, 10000

Program je .

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2020 u 19:00
Kraj programa: 23.04.2020 u 20:00

RADNJA:

U Noći knjige, 23. travnja održat će se virtualna izvedba projekta Ježenja koji je nastao prema temi buduće zbirke poezije Neve Lukić (Fraktura, jesen 2020.). Koncept su osmislile Neva Lukić i Josipa Bubaš, a u virtualnoj izvedbi, koja je rezultat jednotjednog eksperimenta u zajedničkom stvaranju sudjeluju Anastazija Debelli, Predrag Vrabec, Jadranka Gottlicher, Ira Ferris, Mia Kevo, Nives Soldičić, Ljiljana Zagorac, Maja Gregl i Tin Lemac. 

Buduća zbirka poezije Ježenja autorice Neve Lukić, izvor nadahnuća pronalazi u pojavi ježenja (stanja u kojem su dlačice uzdignute od hladnoće, emocija, groznice, erotskog, estetskog iskustva) kao jednoj od najzornijih katalizatora vječnog pitanja gdje se nalazimo mi ljudi, kao bića koja balansiraju na granici duhovnog i animalnog. U doba krize izazvane koronavirusom, kad jedni za druge postajemo virtualni i neopipljivi, a društveni odnosi svode se na različite verbalne, glasovne, tonalne vibracije te vizualne podražaje u odsustvu tjelesnosti, ovom izvedbom nastojat će se propitati kako se možemo fizički osjetiti pomoću podražaja riječi, slike i tona. Na koje sve načine naša koža može međusobno komunicirati a da nismo u istom prostoru; možemo li gotovo istovremeno osjetiti „točkice na koži“ kao posljedicu naše verbalno-zvukovno-vizualne interakcije?

Izvedba će se održati na platformi Zoom u četvrtak, 23. 4. u 19 sati. Mole se svi zainteresirani za izvedbu da se jave na e-mail neva.lukic@gmail.com do četvrtka, 23. 4., kako bi vam poslali pozivnicu za događaj. 

SUDJELUJU:
Neva Lukić i Josipa Bubaš (autorice) + sudioniciOGANIZATOR:

Hrvatsko društvo pisaca (Ostalo)

Basaričekova 24, Zagreb, 10000

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr