Riječi uz šalicu lipova čaja :: Rijeka

Riječi uz šalicu lipova čaja

Redovni |

MJESTO:
Katolička osnovna škola "Josip Pavlišić",
Omladinska ulica 14, Rijeka, 51000

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2021 u 11:30
Kraj programa: 23.04.2021 u 13:30

RADNJA:

Učenici donose u školu svoju omiljenu knjigu. U predviđeno vrijeme okupljaju se u školskoj knjižnici, gdje će čitati odabrane dijelove iz omiljenih knjiga uz lipin čaj koji će im pripremiti knjižničarka.

"Miris i okus; premda nježniji, čuvaju u sebi sjećanje, očekivanje i nadu, i kraj ruševina svega drugoga, na svojim sitnim, jedva zamjetljivim kapljicama, nepokolebljivo nose cijelu golemu zgradu uspomena", započinje svoju priču Marcel Proust u svom dijelu "U potrazi za izgubljenim vremenom", prema čemu je i nastala tema našeg događaja.
 

 

SUDJELUJU:
učenici četvrtih razreda

OSVRT:
Povodom ovogodišnje Noći knjige u knjižnici je održano druženje pod nazivom "Riječi uz šalicu lipovog čaja", inspirirano piscem Marcelom Proustom i njegovim djelom "U potrazi za izgubljenim vremenom". U dogovoreno vrijeme učenici četvrtih razreda došli su u školsku knjižnicu i donijeli svoju omiljenu knjigu. Bilo je tu većinom humorističnih romana, ali i krimića te poučnih i inspirativnih naslova. Uz lipov čaj i kolačiće ugodno smo se družili, razgovarali i čitali dijelove naših omiljenih naslova, a pridružila nam se i ravnateljica koja je pomogla u osmišljavanju našeg druženja te učiteljice četvrtih razreda. Bilo je veselo i opuštajuće.OGANIZATOR:

Katolička osnovna škola "Josip Pavlišić" (Ustanova)

Omladinska 14, Rijeka, 51000

Riječi uz šalicu lipova čaja

Riječi uz šalicu lipova čaja

Riječi uz šalicu lipova čaja

Riječi uz šalicu lipova čaja

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr