Knjige koje pamtimo :: Zadar

Knjige koje pamtimo

Redovni |

MJESTO:
Medicinska škola Ante Kuzmanića - Zadar,
Ulica dr. Franje Tuđmana 24/G, Zadar, 23000

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2021 u 09:00
Kraj programa: 23.04.2021 u 15:00

RADNJA:

U školskoj knjižnici kratko predstavljamo najbolju knjigu koju smo dosad pročitali, knjigu koja nas je izliječila, promijenila ili na neki drugi način presudno utjecala na naš život. Čitamo kratke ulomke iz tih knjiga. Rješavamo kviz o poznatim piscima i djelima hrvatske i svjetske književnosti.
 

 

SUDJELUJU:
5 do 10 zainteresiranih učenika ili učenici jednog od prvih razreda u školi, njihov/a profesor/ica Hrvatskog jezika, razrednik/ca i knjižničarka

OSVRT:
"NOĆ KNJIGE" U NAŠOJ ŠKOLI

U petak, 23. travnja smo na satu hrvatskog jezika u 4. c razredu u jutarnjoj smjeni putem prigodnog online programa obilježili "Noć knjige", manifestaciju posvećenu knjigama i čitanju. Kako je tema ovogodišnje "Noći knjige" bila "Knjige kao lijek", učenici i njihova profesorica Anja Gligora čitali su ulomke i iznijeli svoje dojmove o knjigama i pjesmama koje su na njih ostavile poseban dojam, koje su ih "izliječile", potaknule na razumijevanje, preispitivanje i razmišljanje.

Učenica Antonia Kuštera govorila je o Cesarićevoj pjesmi "Povratak", Petra Čavić o romanu "Povratak Filipa Latinovicza", Matej Gospić o "Antigoni", Laura Drlja o knjizi Robina Sharme "Tko će suze liti kad te više neće biti?", a Kristina Kutija o Cesarićevoj "Pjesmi mrtvog pjesnika". Profesorica Gligora pročitala je oproštajno pismo G. G. Marqueza i iznijela svoje mišljenje o tom tekstu.

U čast učenicima 4. c razreda koji ove godine završavaju svoje školovanje, knjižničarka Tanja Serdarević pročitala je pjesmu Halila Džubrana "Vaša djeca nisu vaša djeca".

Zanimljivo i opušteno druženje završili smo rješavanjem online kviza o poznatim hrvatskim i stranim književnicima i njihovim djelima. Na kvizu je pobijedio Antonio Škara koji je točno odgovorio na sva postavljena pitanja. Drugo mjesto osvojila je učenica Kristina Kutija, a treće Tonka Brala.OGANIZATOR:

Medicinska škola Ante Kuzmanića - Zadar (Ustanova)

Ulica dr. Franje Tuđmana 24/G, Zadar, 23000

Knjige koje pamtimo

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr