Noć knjige :: Ravna Gora

Noć knjige

Redovni |

MJESTO:
Osnovna škola Dr. Branimira Markovića,
Ivana Mažuranića 22, Ravna Gora, 51314

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2021 u 10:00
Kraj programa: 23.04.2021 u 12:00

RADNJA:

U godini čitanja provodimo aktivnosti za poticanje čitanja i ljubavi prema pisanoj riječi. Noć knjige događaj je koji se provodi svake godine i naša škola sudjeluje već tradicionalno u ovoj manifestaciji. Učenici će sa svojim knjižničarkama čitati terapeutske priče i slikovnice te razgovarati o pročitanom. Učenici 4. razreda izradit će loga za eTwinning projekt koji je pokrenula školska knjižnica: "Knjigom rasti, s knjižnicom odrasti".

 

SUDJELUJU:
knjižničarke i učenici razredne nastave

OSVRT:
1. aktivnost

Učenici nižih razreda od 1. do 4. slušali su kazivanje knjižničarke Renate Fućak koja je čitala slikovnicu Medo koji je volio grliti. Slikovnica ima biblioterapijsku, ljekovitu moć u kojoj je glavni cilj snaga zagrljaja. Učenici su za vrijeme održavanja Noći knjige bili online tako da smo kazivanje snimili i obradili pomoću digitalnog alata Filmora X te objavili na platformi Vimeo. Nakon odslušanog i pogledanog videa učenici su dobili zadatak da razmisle o svemu što su čuli i vidjeli, a zatim nacrtaju ili napišu nešto medi ili da snime video u kojem razgovaraju sa svojim plišanim medom kod kuće. Sve radove učenika objavili smo u digitalnoj e knjizi koju su uredile knjižničarke Žaklina Majetić Mufić i Renata Fućak.

2. aktivnost

Učenici 4. razreda sudjeluju u eTwinning projektu Knjigom rasti, s knjižnicom odrasti. Učenici su dobili zadatak da u Noći knjige osmisle logo za taj projekt. Samostalno su mogli birati likovnu tehniku i oblik loga. Radove smo objavili na Twinspace-u projekta, a uskoro ćemo i glasati za najbolji logo koji će predstavljati projekt.OGANIZATOR:

Osnovna škola Dr. Branimira Markovića (Ustanova)

Ivana Mažuranića 22, Ravna Gora, 51314

Noć knjige

Noć knjige

Noć knjige

Noć knjige

Noć knjige

Noć knjige

Noć knjige

Noć knjige

Noć knjige

Noć knjige

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr