Naša Ekološka slovarica :: Breznički Hum

Naša Ekološka slovarica

Redovni |

MJESTO:
Osnovna škola Breznički Hum,
Breznički Hum 14, Breznički Hum, 42225

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2021 u 11:00
Kraj programa: 23.04.2021 u 13:00

RADNJA:

U aktivnostima izrade Ekološke slovarice bit će integrirano obilježavanje Svjetskog dana knjige i Dan planete zemlje. Učenici viših razreda osmišljavat će za svako slovo abecede ekološke izreke, dok će ih učenici nižih razreda oslikavati. U holu škole bit će izložena cijela Ekološka slovarica. 

Učenici viših razreda će pomoću alata Book Creator izraditi i e-slikovnicu te je objaviti na mrežnim stranicama Škole.

SUDJELUJU:
svi učenici škole, bilo uživo, bilo na daljinu, te razredni i predmetni učitelji. Knjižničarka je glavni koordinator svih aktivnosti.

OSVRT:
Ovogodišnju „Noć knjige“ odlučili smo posvetiti ekologiji budući da je OŠ Breznički Hum postala Ekoškola zlatnog statusa. Knjižničarka je predložila i koordinirala izradu "Ekološke slovarice" što se pokazalo kao uspješan primjer povezivanja čitanja i ekoloških tema, kao i timskog rada svih učenika škole.
U izradi Ekološke slovarice sudjelovali su svi razredni odjeli matične i područne škole, bilo uživo, bilo na daljinu. Cilj programskih aktivnosti bio je da učenici razvijaju početno čitanje i pisanje, kao i ekološku svijest i odgovorno ponašanje prema okolišu. Tako su učenici viših razreda imali zadatak osmisliti ekološke poslovice i poruke vezane uz ekološki prihvatljivo ponašanje. U osmišljavanju poslovica poticali su ih njihovi razrednici te učiteljica hrvatskoga jezika. Potom su osmišljene ekološke poruke pažljivo zapisali i ilustrirali učenici nižih razreda, što je posebno izazovno bilo prvašićima koji tek uče slova i pojmove. Prilikom ilustriranja ekoloških motiva učenici su imali priliku razvijati maštu i kreativnost, a pritom su učili i kako nastaje knjiga.
"Ekološka slovarica" izložena je, na ponos svih njezinih autora, u holu škole, a doživjela je i digitalnu inačicu objavljenu u virtualnim učionicama te na mrežnim stranicama Škole.OGANIZATOR:

Osnovna škola Breznički Hum (Ustanova)

Breznički Hum 14, Breznički Hum, 42225

Naša Ekološka slovarica

Naša Ekološka slovarica

Naša Ekološka slovarica

Naša Ekološka slovarica

Naša Ekološka slovarica

Naša Ekološka slovarica

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr