Noć knjige u našem vrtiću :: Đurđevac

Noć knjige u našem vrtiću

Redovni |

MJESTO:
Dječji vrtić Maslačak Đurđevac,
Tina Ujevića 1, Đurđevac, 48350

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2021 u 18:00
Kraj programa: 23.04.2021 u 20:00

RADNJA:

Zbog epidemiološke situacije odlučili smo Noć knjige obilježiti online. Na web stranici vrtića objavit ćemo aktivnosti koje će roditelji moći provoditi sa svojom djecom kod kuće. Od 9. mjeseca 2020. u skupinama "Pčelice" i "Leptirići" provodimo projekt "Čitanjem protiv ekrana". U sklopu tog projekta od 19. – 23. 4. provodit ćemo u skupinama aktivnosti s ciljem razvoja ljubavi prema knjizi i čitanju kod djece. Pomoću fotografija djece u radu na projektu napravit ćemo video zapis koji ćemo ponuditi roditeljima na web stranici vrtića. Ponudit ćemo i prijedloge za obilježavanje Noći knjige. 

Prijedlog br. 1 – Priča "Mala crvena kuća bez prozora, vrata i sa zvijezdom unutra", aktivnosti za razvoj fine motorike (izrada 3D jabuka od kolaž papira, izrada jabuka trganjem kolaža...), životno praktične i radne aktivnosti (izrada pite od jabuka, izrada kompota), aktivnosti za razvoj predmatematičkih i prečitalačkih vještina. Za provođenje ovih aktivnosti roditeljima ćemo pripremiti slikovne materijale i upute. 

Prijedlog br. 2 – Izrada kazališta od kutija za cipele, osmišljavanje likova, gluma s likovima. Za ovaj zadatak roditeljima ćemo pripremiti poveznicu s video zapisima izrade kazališta. 

Prijedlog br. 3 – Ispričaj priču uz pomoć likova iz vrećica "Bio jednom..."
Materijale za ovu aktivnost djeca će dobiti u vrtiću, a upute na web stranici. Roditeljima ćemo predložiti da svoje aktivnosti s Noći knjige fotografiraju, snimaju i zabilježe nastale priče te nam ih dostave na mail. Fotografije, priče i video zapise objavit ćemo na web stranici vrtića

Ako epidemiološka situacija bude dozvoljavala veća okupljanja, Noć knjige provest ćemo u vrtiću.

SUDJELUJU:
djeca odgojnih skupina "Pčelice" i "Leptirići", njihovi roditelji, odgojiteljice

OSVRT:
Ovogodišnju Noć knjige proveli smo online jer zbog epidemioloških mjera nismo mogli održati događaj u vrtiću. Tema ovogodišnje Noći knjige bila je Ljekovita moć knjige. Razne aktivnosti vezane za Noć knjige bile su ponuđene roditeljima na internetskim stranicama vrtića:

* priča Mala crvena kućica bez prozora i vrata sa zvijezdom unutra i prijedlog aktivnosti izrade kompota, pite od jabuka, jabuka od kolaža, igre Nabroji do 10, Broji do 10,

* vrećica pričalica koju su djeca s uputama i materijalima dobila u vrtiću s ciljem osmišljavanja priče,

* aktivnost izrade kazališta lutaka od kartonske kutije.

Kroz razne aktivnosti koje su roditelji s djecom provodili u svojim domovima razvijala se ljubav prema knjizi i čitanju, govor, mašta, kreativnost, fina motorika, predčitalačke i predmatematičke vještine.

Još jednom zahvaljujemo djeci i roditeljima koji su proveli zadane aktivnosti i time podržali naš partnerski odnos.OGANIZATOR:

Dječji vrtić Maslačak Đurđevac (Ustanova)

Tina Ujevića 1, Đurđevac, 48350

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr