Knjiga je lijek! :: Kašina

Knjiga je lijek!

Redovni |

MJESTO:
Osnovna škola Vugrovec-Kašina,
Ivana Mažuranića 43, Kašina, 10362

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2021 u 08:30
Kraj programa: 23.04.2021 u 21:00

RADNJA:

Tijekom nastavnog dana učenici od 1. do 3. razreda sudjelovat će na pričaonicama i radionicama izrade straničnika. Učenici 5. razreda upoznat će spisateljicu Natašu Lambevsku. Virtualni escape room organizirat će se za učenike od 4. do 8. razreda. Učenici 7. razreda priredit će virtualnu izložbu postera s mudrim izrekama i citatima o čitanju, a učitelji će moći sudjelovati u online kvizu.

 

SUDJELUJU:
učenici i djelatnici OŠ Vugrovec-Kašina

OSVRT:
Knjiga je lijek!
Za Noć knjige u OŠ Vugrovec-Kašina pripremili smo bogat program.
Na pričaonicama su učenici 1. - 3. razreda poslušali jednu od ponuđenih priča: "Princ Nene" Noe Geres, "Velika tvornica riječi" Astrid de Lestrade ili bajku "Mala vila", a nakon razgovora o ovim ljekovitim pričama, izrađivali su straničnike.
Učenici 5. razreda susreli su se sa spisateljicom Natašom Lambevskom, autoricom lutkarskog priručnika "Zijevalice" i zbirke "Gužva na grani", čiji su radovi objavljeni i u čitankama, zbornicima i zbirkama radova suvremenih hrvatskih dječjih pisaca te dječjim časopisima. Učenicima je ispričala kako je počela pisati, odakle crpi inspiraciju, kako su nastale njezine lutke, pjesme, priče i igrokazi. Odgovorila je na njihova pitanja, ali i uspješno riješila dva izazova: napravila je lutke od papirnate maramice, spužve i zavjese, ali i ispjevala kratku pjesmu o 5. razredu. Kao i svaki dinamičan i zanimljiv susret, i ovaj je trajao prekratko.
Učenici 7. razreda MŠ Kašina pripremili su virtualnu izložbu postera s citatima o knjigama, a za učenike 4. - 8. razreda i učitelje organizirani su (online) kvizovi.OGANIZATOR:

Osnovna škola Vugrovec-Kašina (Ustanova)

Ivana Mažuranića 43, Kašina, 10360

Knjiga je lijek!

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr