Noć knjige – Između, knjiga koja liječi :: Split

Noć knjige – Između, knjiga koja liječi

Redovni |

MJESTO:
II. gimnazija Split,
Teslina 10, Split, 21000

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2021 u 18:00
Kraj programa: 23.04.2021 u 19:30

RADNJA:

Predstavljanje romana "Između" autorice Magdalene Mrčele. O romanu će govoriti Ema Bodrožić-Selak, prof. hrvatskog jezika i književnosti. Ulomke iz romana čitat će učenici 2. razreda. Na pitanja će odgovarati autorica, Magdalena Mrčela, prof.

SUDJELUJU:
Ema Bodrožić-Selak, Magdalena Mrčela, učenici škole

OSVRT:
Noć knjige održana je u otežani okolnostima, odnosno na daljinu, jer svi učenici škole nastavu pohađaju online. Organiziran je Zoom sastanak kojem su prisustvovali zainteresirani učenici te prof. Bodrožić-Selak i prof. Mrčela.
Učenici su bili aktivno uključeni u program predstavljanja pa je tako učenica 2.a razreda, Melanie Biočić, čitala ulomke iz romana "Između", a učenice, također drugih razreda, Ema Gabela i Kiara Rogač, čitale su svoja pjesnička ostvarenja na engleskom jeziku, a u skladu s temom. Čitanju uradaka priključio se i učenik 4.c razreda, Nikola Andrija Marasović, koji je pročitao pjesmu na hrvatskome jeziku. Roman su predstavile prof. Ema Bodrožić-Selak i autorica, prof. Magdalena Mrčela. Učenici, koji su sudjelovali u videokonferenciji, postavljali su pitanja autorici i iznosili vlastita zapažanja i dojmove. Program je trajao od 18 do 19 i 30. Videokonferencija je snimljena i postavljena na mrežne stranice škole i na YouTube.OGANIZATOR:

II. gimnazija Split (Ustanova)

Teslina 10, Split, 21000

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr