Neraskidiva veza Zagorke i publike :: Zagreb

Neraskidiva veza Zagorke i publike

Redovni |

MJESTO:
Centar za ženske studije/Memorijalni stan Marije Jurić Zagorke,
Dolac 8, Zagreb, 10000

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2021 u 19:00
Kraj programa: 23.04.2021 u 21:00

RADNJA:

Memorijalni stan Marije Jurić Zagorke pridružit će se Noći knjige 2021. predavanjem Nede Novosel "Neraskidiva veza Zagorke i publike", koje će se održati putem Zoom platforme. Ukoliko smo svjesni oduševljenja i brojnosti Zagorkine publike za vrijeme njezina života, utoliko nam se nameće pitanje o emocijama koje suvremena publika gaji prema Zagorki i njezinu radu. 

Na platformi internetskog foruma s adresom forum.hr unutar teme književnosti od 2006. do 2017/2018. bila je aktivna podforumska tema Marije Jurić Zagorke, čija su tematska područja bila predmet istraživanja predavačice. Predmetom analize bile su sve rasprave i razgovori, komentari, i to gotovo isključivo čitateljica, čitatelja/obožavateljica i obožavatelja Zagorkinih djela, a tako i Zagorke. Iz analizirane građe proizašli su odgovori na pitanja kada i kako se čita Zagorka, koja su omiljena djela i likovi, s kojim se emotikonima i emocijama pristupa temi Zagorke. 

Stavljajući naglasak na okolnosti čitanja i emocije oko autorice i njezinih romana, ovo izlaganje će preispitati ljekovitost Zagorke i njezina štiva/rada u društvenom i individualnom smislu. 

Prijave na predavanje zaprimaju se na mail: zagorka@zenstud.hr nakon čega se prijavljenima šalje Zoom poveznica na predavanje.

SUDJELUJU:OGANIZATOR:

Centar za ženske studije/Memorijalni stan Marije Jurić Zagorke (Ostalo)

Dolac 8, Zagreb, 10000

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr