Noć knjige u Narodnom sveučilištu Sesvete :: Zagreb, Sesvete

Noć knjige u Narodnom sveučilištu Sesvete

Redovni |

MJESTO:
Narodno sveučilište Sesvete,
Trg Dragutina Domjanića 6, Zagreb, Sesvete, 10360

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2021 u 10:00
Kraj programa: 23.04.2021 u 20:00

RADNJA:

Manifestacija se održava 23. travnja, a online izložbe vezane za temu Noći knjige već danas možete pogledati na web stranici Narodnog sveučilišta "Sesvete". Mlada umjetnica Ella Đurđević, studentica Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, na osebujan i originalan način ilustrirala je pripovijetke Oskara Wildea. "Sretni kraljević", "Slavuj i ruža", "Sebični div" i "Odani prijatelj", bajke su koje i danas osvajaju literarnom vrijednošću, a Elline ilustracije ih čine još zanimljivijima i drugačijima. 

Sesvetski gimnazijalci, sa svojom su knjižničarkom Ružom Jozić, izabrali 50 knjiga koje su mijenjale povijest, a u skladu s temom ovogodišnje Noći knjige: Ljekovita moć knjige pomaže i u najtežim vremenima, pojedine od navedenih knjiga imaju i terapeutski učinak. Koje su to knjige otkrit ćete na web i Facebook stranicama Sveučilišta. 

U dvorani Narodno sveučilište "Sesvete" u 10 sati Tina Primorac, diplomirana novinarka i književnica, održat će interaktivno predavanje pod nazivom „Čarolija knjige“. Razgovarat ćemo o tome kako knjiga utječe na život svakoga od nas, od ponašanja i odabira riječi koje koristimo u svakodnevnom životu do odabira budućeg zanimanja.

Nakon predavanja, za skupinu djece, planiramo održati radionicu na kojoj će svaki polaznik za sebe izraditi originalni bookmark, ili straničnik, štionik, knjižnik ili dočitnicu. Odaberite sami naziv koji vam najviše odgovara, samo neka bude što manje anglizama i drugih tuđica u našem lijepom hrvatskom jeziku.

SUDJELUJU:
djeca, odrasliOGANIZATOR:

Narodno sveučilište Sesvete (Ustanova)

Trg Dragutina Domjanića 6, Zagreb, 10 360

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr