Biciklijada :: Osijek

Biciklijada

Redovni |

MJESTO:
Filozofski fakultet Osijek,
Lorenza Jägera 9, Osijek, 31000

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2021 u 09:00
Kraj programa: 23.04.2021 u 13:00

RADNJA:

Fizička i virtualna biciklijada, povodom Noći knjige, održat će se u subotu 24. travnja 2021. godine, s početkom u 9 sati, na relaciji Osijek – Kopački rit. Budući da je broj sudionika zbog epidemioloških uvjeta ograničen, biciklijada će se održati i u virtualnom obliku, i to u produženom trajanju od petka do nedjelje (23. 4. do 25. 4. 2021.). Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom “I ja želim čitati”. 

Organizator biciklijade je Filozofski fakultet Osijek u suradnji s Klubom studenata informacijskih znanosti Libros, Gradskom i sveučilišnom knjižnicom Osijek, Društvom knjižničara Slavonije, Baranje i Srijema, te osječkim ogrankom Hrvatskog čitateljskog društva. Svi sudionici sudjeluju u nagradnoj igri, a najsretniji će biti nagrađen poklon-iznenađenjem.

SUDJELUJU:
studenti i građani, knjižničari

OSVRT:
U subotu, 24. travnja 2021. godine, održana je tradicionalna biciklijada Filozofskog fakulteta Osijek (FFOS) u organizaciji Filozofskog fakulteta Osijek u suradnji s Klubom studenata informacijskih znanosti "Libros", Gradskom i sveučilišnom knjižnicom Osijek, Društvom knjižničara Slavonije, Baranje i Srijema, te osječkim ogrankom Hrvatskog čitateljskog društva. Biciklijada se i ove godine organizirala povodom Noći knjige, u znak podrške nacionalnoj kampanji za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom “I ja želim čitati” Komisije za knjižnične usluge za osobe s invaliditetom i osobe s posebnim potrebama Hrvatskog knjižničarskog društva. Rutu od otprilike 30 kilometara, na relaciji Osijek – Kopački rit - Osijek, odvozilo je 16 sudionika. U biciklijadi su sudjelovali FFOS nastavnici, knjižničari i studenti, učitelji i učenici OŠ Franjo Krežma te građani. Budući da je zbog epidemioloških uvjeta na fizičkoj biciklijadi bio ograničen broj sudionika, tijekom vikenda je organizirana i virtualna biciklijada kojoj se pridružilo 20-ak građana i 10-ak sudionika međunarodne konferencije LIDA koji su u svojim gradovima (u Sjedinjenim Američkim Državama, Poljskoj, Danskoj, Slovačkoj, Sloveniji i Njemačkoj) odvozili rutu po vlastitom izboru.OGANIZATOR:

Filozofski fakultet Osijek – Odsjek za informacijske znanosti (Ustanova)

Lorenza Jaegera 9, Osijek, 31000

Biciklijada

Biciklijada

Biciklijada

Biciklijada

Biciklijada

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr