Djeca čitaju djeci :: Velika Gorica

Djeca čitaju djeci

Redovni |

MJESTO:
Dječji vrtić Koraci,
Alojzija Stepinca 12, Velika Gorica, 10410

VRIJEME:
Početak programa: 22.04.2022 u 08:00
Kraj programa: 22.04.2022 u 10:00

RADNJA:

Djeca predškolske odgojne skupine pripremit će nekoliko najdražih slikovnica te će doći kao gosti u mlađu odgojnu skupinu. Pripremit će se i odjenuti u kostime kao pravi pripovjedači te će pričati priče mlađima. Cilj ovog događanja je omogućiti starijoj djeci da iskuse nove uloge kao pripovjedači, osjećaju se ponosno i razvijaju samopouzdanje dok će istovremeno mlađima približiti knjigu i važnost čitanja.

S knjigom se sva djeca u vrtiću rado susreću, no najčešće su odgojitelji ti koji čitaju djeci, stoga ovim događanjem želimo da djeca knjigu dožive na drugačiji način te iskustvo čitanja podjele jedni s drugima.

Događanje će se održavati kroz tri dana u jutarnjim satima te će svaki dan dio starije djece doći u posjet mlađoj skupini te im ispričati priču prilagođeno njihovoj dobi. Nakon toga odgojitelji će s djecom provesti likovnu aktivnost doživljaj pročitanog.

SUDJELUJU:
odgojiteljice, ravnateljica, pedagoginja, djeca u 6. godini života, djeca u 2. i 3. godini života

OSVRT:
Noć knjige u DV Koraci obilježila su djeca jasličkih i vrtićkih skupina. Starija djeca pripremila su svoje omiljene slikovnice i otišla u posjet jasličkim skupinama gdje su im ispričala priče uz slikovnice. I starija i mlađa djeca bila su oduševljena i pokazala velik interes za ovom aktivnošću. Mlađi me je bilo zanimljivo slušati priče od djece, a ne odgojitelja dok su se stariji osjećali ponosno i važno. Tako smo potaknuli i suradničko učenje među djecom. Za roditelje su izrađeni edukativni materijali o važnosti čitanja od rane dobi kako bi se roditelje osvijestilo i potaklo da kod kuće više čitaju s djecom, a manje provode vrijeme ispred ekrana.OGANIZATOR:

Dječji vrtić Koraci (Ustanova)

Alojzija Stepinca 12, Velika Gorica, 10410

Djeca čitaju djeci

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr