Knjigom protiv rata za život u slobodi :: Zagreb

Knjigom protiv rata za život u slobodi

Redovni |

MJESTO:
Hotelijersko-turistička škola u Zagrebu,
Trg J.F.Kennedyja 8, Zagreb, 10000

VRIJEME:
Početak programa: 22.04.2022 u 14:00
Kraj programa: 25.04.2022 u 20:00

RADNJA:

Događanja 22. i 25. travnja u prostoru knjižnice za sve zainteresirane učenike Hotelijersko-turističke škole: radionice, čitaonice i diskusije na na temu rata, mira i slobode, uz pomoć odabrane literature. Zaključci sudionika nakon provedenih radionica i čitaonica bit će poslani Veleposlanstvu Ukrajine u Republici Hrvatskoj.

SUDJELUJU:
zainteresirani učenici Hotelijersko-turističke škole

OSVRT:
Ove godine u školskoj knjižnici Hotelijersko-turističke škole u Zagrebu provedena je manifestacija NOĆ KNJIGE 2022. godine. Manifestacija je obilježena u školskoj knjižnici 25. 4. u periodu od 8 do 15 sati na način da su se u knjižnici izmjenjivali razredi zajedno sa svojim razrednicima i/ili profesorima. Za svaki razred program je trajao jedan školski sat (45 minuta). Sveukupno je u manifestaciji sudjelovalo 7 razreda, ukupno 97 učenika plus 7 profesora.
Učenicima se najprije uz pomoć powerpoint prezentacije održalo kratko predavanje o manifestaciji, o njenim počecima, cilju, Svjetskom danu knjige i autorskih prava (23. travnja) i Danu hrvatske knjige (22. travnja), zatim su učenicima dani ulomci raznih djela koji se bave temom rata, mira i/ili slobode, a oni su trebali pogoditi tko je autor svakoga djela. Zatim im je naglas pročitana „Priča o gradu“ Siniše Glavaševića te se s učenicima razgovaralo o ratu, miru i slobodi kao apstraktnim pojmovima, ali i o tome što zapravo ti pojmovi predstavljaju njima. Na kraju su učenici debatirali o tome postoje li dovoljno dobri i opravdani razlozi da se krene u rat ili ne postoje. Svoje zaključke, ali i rezime cjelokupnog programa učenici su na kraju trebali zapisati na papir.OGANIZATOR:

Hotelijersko turistička škola u Zagrebu (Ustanova)

Frankopanska 8 (zbog radova na školi, trenutno je škola prebačena na ovu adresu: Trg J.F.Kennedyja 8), Zagreb, 10000

Knjigom protiv rata za život u slobodi

Knjigom protiv rata za život u slobodi

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr