Blackout poezija u knjižnici – sloboda :: Đurđevac

Blackout poezija u knjižnici – sloboda

Redovni |

MJESTO:
Osnovna škola Đurđevac,
Basaričekova 5/d, Đurđevac, 48350

Program je .

VRIJEME:
Početak programa: 25.04.2022 u 18:00
Kraj programa: 25.04.2022 u 21:00

RADNJA:

Uvod u radionicu: ppt o kreativnom osmišljavanju, pisanju i likovnom izražavanju kroz Blackout poeziju. Demonstracija knjižničarke: primjer na sadržaju mjuzikla "Jalta, Jalta!". Konkretna poezija: sloboda. Ppt i demonstracija učiteljice njemačkog jezika. Izrada knjige novonastalih radova u Book creatoru. Audiosnimanje autorskih radova učenika. Ppt i demonstracija učiteljice informatike. Izvori za rad: otpisane knjige, literatura na policama u knjižnici.

 

SUDJELUJU:
učenici, učiteljica njemačkog jezika Maja Šalamon Nemet, učiteljica informatike Davorka Hrženjak, knjižničarka Nataša Švaco

OSVRT:
U našoj školi Noć knjige održana je u ponedjeljak, 25. travnja u večernjim satima. Druženje je započelo kulinarskim slasticama. Uz motivirajuću muzičku podlogu za poticanje kreativnosti i razmišljanje tijekom radionice, tema se savršeno uklopila u trenutno raspoloženje te smo izašli veselo iz okvira zadanih naslova.

Odradili smo radionicu Blackout poezija u knjižnici. Nakon uvodnog objašnjenja i prezentacije o blackout poeziji učenici su birali pjesme Zvonimira Baloga o zanimanjima po vlastitom izboru. Stvarali su nove pjesme koje su ilustrirali tematski prema ključnim riječima.
Snimljene su i audio recitacije novonastalih pjesama svakog učenika.

Izradili smo slikovnicu svih radova pomoću digitalnog alata Book creator. Našu slikovnicu možete prolistati na poveznici:
https://read.bookcreator.com/AOJa7n6CkJd7YH-6U2nHHTbZYGIXvVjNuxc1A5QG-1k/l-gYG2-CRpeBuuMXpqZaDQ

Učenici su uživali u istraživanju, bili su vrlo kreativni, svidjela im se radionica. Dobili su i zadatak za rad kod kuće. Od pripremljenih naslova naših zavičajnih pjesnika slobodno su birali zbirke iz kojih će napraviti još primjeraka novih pjesama ovom tehnikom. Od pristiglih radova napravit ćemo još jednu slikovnicu Blackout poezija slobodnog izbora u digitalnom alatu Book creator.

Kao nagradu za volju, trud i ljubav prema čitanju učenici su na poklon dobili knjige romanopisca R. L. Stinea, kojeg vole čitati u slobodno vrijeme.OGANIZATOR:

Osnovna škola Đurđevac (Ustanova)

Basaričekova 5/d, Đurđevac, 48350

Blackout poezija u knjižnici – sloboda

Blackout poezija u knjižnici – sloboda

Blackout poezija u knjižnici – sloboda

Blackout poezija u knjižnici – sloboda

Blackout poezija u knjižnici – sloboda

Blackout poezija u knjižnici – sloboda

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr