Poezija kao prostor slobode :: Zadar

Poezija kao prostor slobode

Redovni |

MJESTO:
BRLOG zadružna pivovara,
Andrije Hebranga 6, Zadar, 23000

VRIJEME:
Početak programa: 22.04.2022 u 19:00
Kraj programa: 22.04.2022 u 21:00

RADNJA:

Dvadesetak godina nakon Književnog kluba studenata u Zadru, svojom će se poezijom predstaviti nova generacija mladih pjesnikinja i pjesnika. U zadružnoj pivovari Brlog nastup deset mladih entuzijasta otvorit će čitanjem studentske poezije Antonele Marušić zadarska glumica Mia Zara. Razgovor sa studenticama i studentima koji dolaze s različitih odsjeka Filozofskog fakulteta u Zadru vodit će pjesnikinja i urednica Selma Sarajlić Kanazir, koja je svoje prve pjesničke korake započela upravo u zadarskom Studentskom književnom klubu 90-ih.

Kroz razgovor i poeziju, ovi mladi ljudi će pokazati što je za njih sloboda, koliko su slobodni u svojim stihovima i je li 21. stoljeće sa svim novim medijima omogućilo više prostora slobode ili za nju postajemo uskraćeni. Oslobađa li nas poezija i danas i mogu li nove generacije svojim pjesništvom lakše izraziti ono što jesu, nego što to čine u svakodnevnom životu?

SUDJELUJU:
studentice i studenti zadarskog Filozofskog fakulteta: Leonarda Bonačić, Petra Cigić, Ana Ćurak, Anamaria Delbijanko, Ivan Gašpar, Sara Knežević, Andreja Lauš, Ante Marinković, Mia Mrkić, Vladimir TomašOGANIZATOR:

BRLOG beer bar (Ostalo)

Andrije Hebranga 6, Zadar, 23000

Studenti zadarskog Filozofskog fakulteta (Ostalo)

Benka Benkovića 1D, Zadar, 23000

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr