Sloboda je mašta! :: Kloštar Ivanić

Sloboda je mašta!

Redovni |

MJESTO:
Dječji vrtić Proljeće Kloštar Ivanić,
Naftaplinska 23/a, Kloštar Ivanić, 10312

Program je .

VRIJEME:
Početak programa: 22.04.2022 u 09:00
Kraj programa: 22.04.2022 u 11:30

RADNJA:

U starijim i predškolskim skupinama bit će organizirane aktivnosti čitanja knjiga, promicanja čitanja i kreativne radionice stvaranja djela pisane riječi djece u suradnji s odgajateljicama.

SUDJELUJU:
djeca odgojnih skupina, odgajatelji odgojnih skupina, stručni tim

OSVRT:
Noć Knjige u našem vrtiću održala se kao pomalo duža manifestacija od nekoliko dana počev s 22. travnjem. U starijim vrtićkim skupinama organizirane su aktivnosti na temu knjiga i čitanja, ali i aktivnosti vezane uz samu ideju ovogodišnje Noći Knjige, a to je sloboda.
Iako živimo u možda najslobodnijem svijetu u povijesti, ostaje dojam kako neke slobode ipak nestaju, kako na Istoku, ali tako i na Zapadu. Ideju slobode je djeci teško objasniti, jer je sloboda maksima njihovih mladih života. Djeca ne znaju i ne trebaju znati za drugo, osim slobode. Prava sloboda je ona koju uživaš i kada tvoja sloboda ne šteti slobodi drugog djeteta. To je ono što nastojimo naučiti našu djecu.

Sloboda za djecu je mašta i to je nešto što valja njegovati i omogućiti slobodan rast pa su tako naše aktivnosti uz Noć Knjige ove godine proizašle upravo iz dječjih ideja i mašte.
Tako je starija skupina Mravići, osim što su se bavili slovima i čitanjem omiljenih im slikovnica ideju slobode shvatila na onaj pravi način i osmislila priču „Ptičica na slobodi“ koju su oslikala dok je odgajateljica bila pripovjedač.

Starija skupina Mišići su u cijelosti osmislili i izradili priču „Princeza i princ“ koja govori o stjecanju slobode na dječji način.

Predškolska skupina je napravila koreografiju Crvenkapice u izvedbi Ivane Radovniković, koja je također na neki način priča o slobodi i svijetu koji nas okružuje a može biti prilično izazovna za slobodu djeteta.

Osmislili su i priču Crvenružica čija je ideja kako je sloboda ustvari ljepota života.

A tu je i priča o „Obitelji Srčeka“.

Kao i obično za kraj je i upriličen i kviz kojim se kapitaliziralo svo ono znanje dugogodišnjeg čitanja bajki i basni.OGANIZATOR:

Dječji vrtić Proljeće Kloštar Ivanić (Ustanova)

Trg svetog Ivana 1 , Kloštar Ivanić, 10312

Sloboda je mašta!

Sloboda je mašta!

Sloboda je mašta!

Sloboda je mašta!

Sloboda je mašta!

Sloboda je mašta!

Sloboda je mašta!

Sloboda je mašta!

Sloboda je mašta!

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr