Moja najdraža priča ili pjesma :: Slavonski Brod

Moja najdraža priča ili pjesma

Redovni |

MJESTO:
Dječji vrtić Gita,
Augustina Kažotića 50, Slavonski Brod, 35000

VRIJEME:
Početak programa: 22.04.2022 u 09:00
Kraj programa: 22.04.2022 u 11:00

RADNJA:

Slobodan izbor djece i roditelja: "Moja najdraža priča ili pjesma" – čitaju roditelji, odgojitelji, djeca predškolci. Otvorenje “Bookcrossinga“ – police s knjigama i slikovnicama za posudbu i razmjenu slikovnica i knjiga u hodniku vrtića.

SUDJELUJU:
djeca, roditelji i odgojitelji

OSVRT:
Svijet knjiga nema granica! – Noć Knjige 2022. u Dječjem vrtiću Gita

Slovo, riječ, rečenica, priča, knjiga… Novi svijet, mnoštvo mogućnosti, bezbroj doživljaja! Od najranije dobi knjiga je sredstvo istraživanja, projiciranja mašte, želja i stjecanja jedinstvenih iskustava. Slikovnice i knjige dio su svakodnevice u našim odgojnim skupinama ali smo u „Noći knjige“ osigurali pisanoj riječi posebno mjesto.

Uz mnoštvo poticaja u svim odgojnim skupinama knjige su nam bile dragi prijatelji! Djeca mlađe dobi istraživala su, slušala, razvijala pažnju, projicirala doživljaje kroz razne izražajne medije, prepričavala. Ugostili smo i roditelje koji su nam se s radošću pridružili u pričanju priča, dok su djeca predškolskog uzrasta sa svojim odgojiteljicama za roditelje pripremila jedno vrlo produktivno druženje. Uz mnogo interakcije, razmjene doživljaja i vlastitih preferencija vezanih uz knjige i čitanje, druženje je iznjedrilo velik broj slikopriča koje su djeca zajedno s roditeljima izradila.

Nama su knjige ovih dana mnogo toga ispričale, kroz knjige smo spoznali mnoge nove svjetove, doživjeli nove avanture ali smo uz knjigu i zaspali. Što sve knjiga može? Nabrajali bismo jako dugo… A ako pitate što knjiga ne može? Odgovor je samo jedan – knjiga nas ne može vezati, s njom letimo, putujemo, sanjamo… Svijet knjiga nema granice!

Autor: Antonija Norac, mag.praesc.educ.OGANIZATOR:

Dječji vrtić Potjeh (Ustanova)

Moslavačka 42, Slavonski Brod, 35000

Moja najdraža priča ili pjesma

Moja najdraža priča ili pjesma

Moja najdraža priča ili pjesma

Moja najdraža priča ili pjesma

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr