U ritmu bubnjeva :: Koprivnica

U ritmu bubnjeva

Redovni |

MJESTO:
Dječji vrtić Tratinčica,
Trg podravskih heroja 7, Koprivnica, 48000

VRIJEME:
Početak programa: 21.04.2023 u 09:00
Kraj programa: 21.04.2023 u 10:00

RADNJA:

Uz pomoć digitalne slikovnice "Bo-Touv bubanj" i ritmizirane igre radit ćemo na ritmiziranom slogovnom izgovaranju i smišljanju neobičnih riječi.

SUDJELUJU:
djeca skupine Kamenčići i odgajateljice Adrijana Gajski i Zrinka Šupe

OSVRT:
U Noći knjige trudimo se čitati slikovnicu na drugačiji, djeci neobičan i nepoznat način. Ove godine čitali smo uz prikazivanje slika na velikom projektnom platnu uz pratnju ritmičkog udaranja u bubanj. Ritam je svuda oko nas, ritam nas pokreće, odgovara dječjim zahtjevima za igrom i potrebom za kretanjem. Glazbene aktivnosti koje stavljaju težište na ritam sredstvo su djetetova razvoja i u ne–glazbenom području. Njima se usmjerava pažnja važna za kognitivno psihomotorni razvoj, postiže se stimulacija govorno jezičnog razvoja, pospješuje pamćenje i rad na predčitačkim i čitačkim vještinama. Bo–tou i njegov bubanj omogućili su da povežemo čitanje i ritam.
Djeca su sadržaj slikovnice gledala i slušala iz svojih šatora osvjetljujući prostor svjetlom baterijskih svjetiljki. Nakon pročitane slikovnice imala su prilike pamtiti i reproducirati kraće ritmičke motive – udaranje ritma nogom, pljeskanje, pucketanje prstima, tapšanje pojedinih dijelova tijela te stvarati svoju improviziranu ritmičku kompoziciju svirajući malim glazbenim instrumentima, štapićima i zvečkama te udaranjem u bubanj.OGANIZATOR:

Dječji vrtić Tratinčica (Ustanova)

Trg podraskih heroja 7, Koprivnica, 48000

U ritmu bubnjeva

U ritmu bubnjeva

U ritmu bubnjeva

U ritmu bubnjeva

U ritmu bubnjeva

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr