The Great Gatsby party :: Slunj

The Great Gatsby party

Redovni |

MJESTO:
Srednja škola Slunj,
Školska 22, Slunj, 47240

Program je zatvoren za javnost.

VRIJEME:
Početak programa: 26.04.2024 u 17:00
Kraj programa: 26.04.2024 u 22:00

RADNJA:

Noć knjige obilježit ćemo organizacijom The Great Gatsby partyja, odnosno zabave u stilu dvadesetih godina prošloga stoljeća. Vodeći se sloganom Mjeseca hrvatske knjige 2023. "Nek' ti riječ ne bude strana(c)...", odlučili smo uz obilježavanje Svjetskog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige obilježiti i Međunarodni dan engleskog jezika. Sudionici će roman "The Great Gatsby" američkog autora F. Scotta Fitzgeralda čitati na engleskom jeziku, a potom će, inspirirani knjigom, sudjelovati u organizaciji zabave u stilu dvadesetih godina prošlog stoljeća, koje se smatraju zlatnim dobom književnosti, filma i jazza. Manifestacijom ćemo upoznati sudionike s književnošću modernizma i postmodernizma te analizirati i propitivati složen odnos između pisanja književnosti i pisanja povijesti. Pogledat ćemo raskošnu filmsku adaptaciju američkog klasika F. Scotta Fitzgeralda, koju je režirao inovativni Baz Luhrmann. Tako će sudionici programa steći cjeloviti uvid u priču o nemogućoj ljubavi, nenadmašnim snovima i velikoj tragediji.

SUDJELUJU:
učenici od 15 do 18 godina obrtničkih zanimanja, zanimanja ekonomist i tehničar za računalstvo te opće gimnazije

OSVRT:
Noć knjige obilježili smo organizacijom The Great Gatsby partyja, odnosno zabave u stilu dvadesetih godina prošloga stoljeća koje se smatraju zlatnim dobom književnosti, filma i jazza. Vodeći se sloganom Mjeseca hrvatske knjige 2023. "Nek' ti riječ ne bude strana(c)...", odlučili smo uz obilježavanje Svjetskog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige, obilježiti i Međunarodni dan engleskog jezika.
Sudionici su roman "The Great Gatsby" američkog autora F. Scotta Fitzgeralda čitali na engleskom jeziku, a potom su, inspirirani knjigom, sudjelovali u organizaciji zabave. Nakon pogledanoga filma učenici su zaigrali Kahoot kviz u kojem su najbolji nagrađeni godišnjom članarinom u Knjižnici i čitaonici Slunj te dvama bezalkoholnim pićima. Organizirali smo i natjecanja u društvenim igrama Aliasu i Pictionaryju.
Najbolji učenici su nagrađeni. Pobjednice Aliasa osvojile su jahanje na ranču, a pobjednici Pictionaryja osvojili su četiri bezalkoholna pića.OGANIZATOR:

Srednja škola Slunj (Ustanova)

Školska 22, Slunj, 47240

The Great Gatsby party

The Great Gatsby party

The Great Gatsby party

The Great Gatsby party

The Great Gatsby party

The Great Gatsby party

The Great Gatsby party

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr