S Markom i Darkom po Splitu :: Split

S Markom i Darkom po Splitu

Redovni |

MJESTO:
Ispred crkve svetog Duha,
Domaldova 7, Split, 21000

Program je otvoren za javnost.

VRIJEME:
Početak programa: 22.04.2024 u 12:00
Kraj programa: 22.04.2024 u 13:30

RADNJA:

Ovu šetnju već mnogi poznajete. Nastala je u godini kada je naš Sabor proglasio Godinu Marka Marulića, a u povodu 500. godišnjice tiskanja "Judite". Šetnja je ne samo spomen na našeg Marka Marulića već i jedna vrsta uprizorenja Splita njegova vremena koje dovodimo u relaciju s današnjim, kako kroz arhitekturu, tako i kroz način života i razgovore. Rezultat je istraživanja literature Duška Kečkemeta, Cvite Fiskovića i Radoslava Bužančića, a od kada je nastala pa sve do danas, predstavljena je na mnogim skupovima i konferencijama. Godine 2023. je predstavila Split u okviru međunarodne konferencije e-ruta i još jednom potvrdila svoju kulturno-turističku snagu. Ove godine obilježavamo 500. obljetnicu smrti Marka Marulića, pa vas srdačno, na Dan hrvatske knjige, pozivam u šetnju S Markom i Darkom po Splitu.

SUDJELUJU:
Božidarka Šćerbe Haupt, Exploring Croatia With Darka

OSVRT:
Ove godine ponovo obilježavamo Godinu Marka Marulića, budući je točno 500 godina od kako nas je napustio naš veliki pjesnik i začinjavac.
U stilu obilježavanja 500 godina od tiskanja Judite i prigodnih šetnji 2021/2021. godine, i ove godine šetamo S Markom i Darkom po Splitu, šetnju koja je građanima već dobro poznata.
Na Dan hrvatske knjige mnogi su se htjeli pridružiti, no najbrži su bili učenici osnovne škole “1. listopada 1942. Čišla" kojima su se individualno pridružile i gospođe iz Splita.
Za učenike osnovne škole ”Blatine-Škrape” šetnju smo priredili nešto kasnije, tako da su i ti osnovci mogli kući ponijeti utiske o našem renesansnom Splitu i Marku Maruliću.OGANIZATOR:

Exploring Croatia With Darka (Ostalo)

Kneza Ljudevita Posavskog 12, Split, 21000

S Markom i Darkom po Splitu

S Markom i Darkom po Splitu

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr