Hvataj zelena svjetla s knjigom! :: Osijek

Hvataj zelena svjetla s knjigom!

Redovni |

MJESTO:
Elektrotehnička i prometna škola Osijek,
Istarska 3, Osijek, 31000

Program je zatvoren za javnost.

VRIJEME:
Početak programa: 24.04.2024 u 11:00
Kraj programa: 24.04.2024 u 13:00

RADNJA:

Učenici Elektrotehničke i prometne škole Osijek poslužit će se knjigama kako bi pronašli putokaze kojima bi osnažili vlastito mentalno zdravlje i međusobno se povezali s vršnjacima u zahtjevnim vremenima odrastanja. Razvijat ćemo vještine pismenost te socijalne i komunikacijske vještine s naglaskom na empatiju.

SUDJELUJU:
učenici Elektrotehničke i prometne škole Osijek, voditeljice susreta Sandra Matijević, prof. i Daliborka Pavošević, prof. i dipl. knjiž.

OSVRT:
Učenici koji se okupljaju na Čitanju četvrtkom u Elektrotehničkoj i prometnoj školi Osijek obilježili su Noć knjige 2024. Čitali smo tekst "Proljeće 1998." iz knjige Matthewa McConaugheya "Zelena svjetla". Ovaj nam je tekst poslužio kao polazišna točka za razgovor, dijeljenje osjećaja, mišljenja i stavova srednjoškolaca. Učenici su se povezali s tekstom, razgovarali o vlastitom doživljaju teksta i načinima na koje se mogu poistovjetiti s njim kao pojedinci i kao skupina, s naglaskom na empatiju i mentalno zdravlje mladih. Svi smo se složili da nam čitanje može pomoći, bilo da čitamo u vlastitoj sobi, bilo, još bolje, zajedno s vršnjacima i prijateljima s kojima možemo podijeliti svoje misli, osjećaje, želje i strahove i osjetiti da nismo sami. Pred ovom skupinom mladih ljudi otvara se budućnost, a voditeljice Sandra Matijević i Daliborka Pavošević žele im val zelenih svjetala na tom putu.OGANIZATOR:

Elektrotehnička i prometna škola Osijek (Ustanova)

Istarska 3, Osijek, 31000

Hvataj zelena svjetla s knjigom!

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr