NOĆ KNJIGE IDE DALJE – 23. TRAVNJA VIRTUALNO SLAVLJE KNJIGE!

NOĆ KNJIGE IDE DALJE – 23. TRAVNJA VIRTUALNO SLAVLJE KNJIGE!

Objava: 24.03.2020 | Admin

Dragi prijatelji knjige,

Noć knjige 2020. namjeravali smo posvetiti temi promjene, nudeći vam pritom priliku da svoje planirane programe vezujete i uz knjige koje su kroz povijest mijenjale svijet. No promjena je zahvatila i nas koji smo o promjeni željeli govoriti. U jeku vijesti vezanih uz širenje bolesti COVID-19 izazvane koronavirusom, ponukani smo ovogodišnju Noć knjige iznova osmisliti, ne odustajući pritom od ideje da je održimo – u skladu s trenutnim okolnostima i u okvirima odgovornog i mogućeg.

Pozivamo vas da 23. travnja, kada tradicionalno organiziramo Noć knjige, Svjetski dan knjige proslavite na način na koji vam mogućnosti dopuštaju. A mogućnosti su i dalje brojne – na razini akcija, natječaja, inicijativa, i njihova realizacija seže ponajprije u sferu virtualnog. Vrijeme koje je pred nama idealno je za druženje s knjigom i čitanje. Iskoristite stoga svoje online kanale, društvene mreže, video i audioservise, prijenose uživo i ostale mogućnosti s kojima raspolažete kako bismo jedinstvenom akcijom pogled javnosti usmjerili na knjigu, koja se u ovim izazovnim i neizvjesnošću ispunjenim vremenima pokazuje kao utočište, utjeha, razbibriga, pa i imperativ. 

Tema promjene i uz nju vezanih knjiga koje su mijenjale svijet i dalje nam je aktualna i izazovna. No ako vas je trenutna situacija ponukala da knjigu promišljate u nekom drugom kontekstu ili da na drugi način govorite o njezinoj ulozi i vrijednosti, potičemo vas da mašti date na volju.

Svoje programe i akcije u Noći knjige 2020. možete prijaviti do 23. travnja (najkasnije do 22.4. u ponoć!) putem online prijavnice. Promidžbene materijale nećemo vam, kao prethodnih godina, slati poštom već ćemo vam omogućiti da ih preuzmete iz rubrike Promo i Press na našoj mrežnoj stranici. 

Molimo sve koji su do sada prijavili program u sustav Noći knjige, a nisu ga u mogućnosti održati niti prebaciti u virtualnu inačicu, da nas o tome obavijeste na adresu e-pošte kontakt-osobe kako bismo mogli izvršiti odgovarajuće izmjene:

- za narodne knjižnice: Vanja Štalec
- za škole, vrtiće, ustanove: Dobrila Zvonarek
- za knjižare, nakladnike i sve ostale: Iva Perković.

Pozivamo vas i da redovito pratite aktivnosti na internetskoj stranici i Facebook stranici Noći knjige jer ćemo, kao i uvijek, pripremiti mnoštvo zanimljivosti i iznenađenja.

Zdravi nam bili!

Organizacijski odbor Noći knjige 2020.

PODJELI:

Ostalo u kategoriji NASLOVNA:

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travanj - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr