TEDxKoprivnicaLibrary konferencija :: Koprivnica

TEDxKoprivnicaLibrary konferencija

Redovni |

MJESTO:
Knjižnica i čitaonica "Fran Galović" Koprivnica,
Zrinski trg 6, Koprivnica, 48000

VRIJEME:
Početak programa: 22.04.2017 u 18:00
Kraj programa: 22.04.2017 u 21:00

RADNJA:

U duhu ideja vrijednih širenja, TED je stvorio program koji se zove TEDx. TEDx je program lokalnih, samoorganiziranih događaja kojima je cilj zbližiti ljude da dijele iskustva u TED stilu. Naš događaj nosi naziv TEDxKoprivnicaLibrary, gdje „x“ označava da je to „samostalno organiziran TED događaj“. Na našem TEDxKoprivnicaLibrary događaju kombinirat ćemo videoprikaze održanih TED govora i govore uživo.

SUDJELUJU:
Saša Ceci, Marko Košiček, Snježana Šlabek, Pero Tomas, Mladenka Majerić

OSVRT:
Više nije nikakvo iznenađenje da se za TEDx konferencije u knjižnici traži stolica više. Opuštenom atmosferom, odličnim govornicima i zanimljivim temama uvijek privuče mnoge znatiželjnike, a baš je tako bilo i ovaj put. Pet govornika predstavilo je okupljenima svoje ideje, interese i iskustva kako bi im proširili vidike i potaknuli da razmišljaju na drukčiji način.

Prva je bila Mladenka Majerić iz udruge Crveni nosovi, koja je poznata po tzv. klaunovima doktorima koji mnogoj djeci u bolnicama olakšavaju tmurnu svakodnevicu. Ona je govorila o profesionalnom menadžmentu neprofitnih organizacija, onime čime se i sama bavi. Istaknula je da je menadžment iznimno važan i u organizacijama kojima financijski kapital nije svrha, kao što su Crveni nosovi, jer je i njihova zadaća stvarati kapital – onaj socijalni.

Nakon nje pred ispunjen prostor na katu knjižnice stao je Pero Tomas, dobro poznato ime hrvatske bodybuilding scene. On je govorio o pobjedi, odnosno o tome što zapravo znači pobjeda i kako se do nje dolazi. Bogato 14-godišnje iskustvo u natjecateljskom bodybuildingu bez sumnje ga je pripremilo za tu temu, a kroz primjere iz vlastitog života približio je važnost motivacije, važnost ljubavi prema onome čime se bavite i na kraju krajeva, zašto nije uvijek presudno doslovno pobijediti kako bi se osjećali kao pobjednici.

Snježana Šlabek bavi se digitalnom tehnologijama u učenju i radu te je na zanimljiv način pokazala kako se može povezati svijet video igara s poslovnim svijetom putem gejmifikacije. Mehanizmi i zakonitosti koji se koriste u video igrama mogli bi radno mjesto učiniti kreativnijim i produktivnijim mjestom, smatra ona, a u tome se očito složila i publika koja ju je nagradila velikim pljeskom.

Dvojac znanstvenika koji stvara i vodi emisiju Treći element, Marko Košiček i Saša Ceci, svaki su u svojem predavanju zagazili u odnos znanosti, medija i pitanja povjerenja u znanstvenike. Košiček je govorio o specifičnostima prikazivanja znanstvenih tema u medijima, koje često odiše senzacionalizmom, ali i pogreškama i nesnalaženju koje znanstvenici pokazuju u komuniciranju svojih ideja s javnošću i istim tim medijima. Ceci je kroz niz primjera objasnio zašto su ljudi skloni vjerovati teorijama zavjere, a ne znanstvenicima i utvrđenim činjenicama.

Osim govornika koji su oduševili prisutne, program je bio obogaćen i s dva govora s inozemnih TEDx konferencija koji su se pratili na platnu.OGANIZATOR:

Knjižnica i čitaonica "Fran Galović" Koprivnica (Narodna knjižnica)

Zrinski trg 6, Koprivnica, 48000

TEDxKoprivnicaLibrary konferencija

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr