Noć knjige u našoj školskoj knjižnici :: Kutjevo

Noć knjige u našoj školskoj knjižnici

Redovni |

MJESTO:
Osnovna škola Zdenka Turkovića, Kutjevo,
Republike Hrvatske 26, Kutjevo, 34340

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2018 u 17:30
Kraj programa: 23.04.2018 u 21:00

RADNJA:

Čitanje priče i radionica za mlađe učenike. Predstavljanje najdražih knjiga za starije učenike. Predstavljanje novog naslova u školskoj knjižnici.

 

SUDJELUJU:
učenici, učitelji, nastavnici, stručni suradnici

OSVRT:
Obilježavanje Noći knjige započelo je s aktivnostima za učenike nižih razreda. Učiteljica Jelena Romić pripremila je zanimljivu radionicu o knjigama koje govore o kućnim čudovištima koja nas okružuju ili se kriju u nama. Učenici nižih razreda uživali su u kreativnoj radionici i izradi straničnika.

Program za učenike viših razreda i goste započeo je glazbenom točkom učenika Domagoja Čamaka te recitalom učenica petoga razreda. Učenici sedmih razreda predstavili su tri zanimljive knjige koje su tijekom prošle godine pročitali ili ih još čitaju. Učenica Anđela Marković govorila je o knjizi Djevojčica iz Afganistana koja tematizira odrastanje djevojčica u suvremenom Afganistanu. Učenik Domagoj Čamak predstavio je seriju knjiga koja nosi naslov Pjesma vatre i leda i obuhvaća nekoliko tisuća napisanih stranica. Po jednoj je knjizi snimljena i popularna serija Igre prijestolja. Učenica Ena Jugović predstavila je lektirni naslov Maturalac, knjigu koja je motivirala članove dramske skupine da prema jednom poglavlju izvedu humorističan igrokaz. Učenik Krešimir Dukmenić postavio je izložbu starih antiknih izdanja koja se nalaze u njegovoj obiteljskoj biblioteci te pročitao pjesmu o žetvi iz staroga pučkoga kalendara. Nositelji programa bili su učenici sedmih razreda i nekoliko učenica petoga razreda, svi članovi dramsko-recitatorske skupine sa svojom voditeljicom profesoricom Anitom Katić te knjižničarka Martina Marić.

Nove naslove u školskoj knjižnici (Gregov dnevnik: Rodrick rastura, Gregov dnevnik: Točka na i, Pax) predstavila je knjižničarka Martina Marić. Učiteljica Jelen Romić sa svojom je učenicom Josipom predstavila knjige autora Stanislava Marijanovića – Kućna čudovišta.

Ove školske godine OŠ Zdenka Turkovića Kutjevo bilježi dvije donacije knjiga namijenjenih školskoj knjižnici. Gospodin Željko Bodegrajac (koji živi izvan Kutjeva) donirao je knjižnici četrdesetak naslova, a gospođa Manda Gavrilović, umirovljenica koja živi u samom susjedstvu škole, učenicima je na korištenje darovala više od osamdeset knjiga. Djelatnici škole i učenici iskoristili su prigodu da nazočnoj gospođi Gavrilović zahvale na donaciji.

Program Noći knjige završio je na atraktivan način. Učitelji raznih predmeta, koji rade u školi, interpretativno su čitali ulomak iz romana Sretni dani Mire Gavrana i pripovijetku Ephraima Kishona iz knjige Kod kuće je najgore. Iako u svojim učionicama uglavnom ne čitaju takvu vrstu tekstova, osim profesorice hrvatskog jezika Ljiljane Bernatović-Markota, vjeroučitej Milorad Bandalo, profesorica njemačkog jezika Bojana Hrgić, profesorica kemije Mirjana Dukmenić, profesorica matematike Marija Bajić, profesor informatike Domagoj Kuna te pedagog Josip Mažar, u interpretativnom su se čitanju snašli kao ribe u vodi i do suza nasmijali nazočne goste.

Priredbi su, uz učenike, učitelje i roditelje, nazočili umirovljenici, članovi Matice umirovljenika grada Kutjeva čija je članica Ljerke Šestak zaključila događanje čitanjem svoje autorske pjesme, zaokruživši tako ovu svečanost knjige i međugeneracijsko druženje.OGANIZATOR:

Osnovna škola Zdenka Turkovića, Kutjevo (Ustanova)

Republike Hrvatske 26, Kutjevo, 34340

Noć knjige u našoj školskoj knjižnici

Noć knjige u našoj školskoj knjižnici

Noć knjige u našoj školskoj knjižnici

Noć knjige u našoj školskoj knjižnici

Noć knjige u našoj školskoj knjižnici

Noć knjige u našoj školskoj knjižnici

Noć knjige u našoj školskoj knjižnici

Noć knjige u našoj školskoj knjižnici

Noć knjige u našoj školskoj knjižnici

Noć knjige u našoj školskoj knjižnici

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr