Pričaonica iz davnina :: Sinj

Pričaonica iz davnina

Matineja |

MJESTO:
Parkić u sklopu šetališta Alojzija Stepinca / Gradski Park,
Šetalište Alojzija Stepinca , Sinj, 21230

VRIJEME:
Početak programa: 21.04.2018 u 15:00
Kraj programa: 21.04.2018 u 17:30

RADNJA:

Članovi Udruge postavit će prigodne šarene prostirke za sjedenje po dijelu parka (spužvaste jastuke, jutene vreće, slamnate sjedalice prekrivene šarenim flis dekicama, palete). Obližnje raslinje prigodno će ukrasiti knjigama, pričama, ukrasima s motivima iz knjiga kao i sitnim igračkama poznatih likova iz priča (predmeti iz privatnih zbirki, privremeno posuđeni). U sklopu dijela za sjedenje postavit će nekoliko sklopivih drvenih stolova i klupa za grickalice, sokove i vodu. 

Vile pričopričalice (članice Udruge) pripovijedat će priče i bajke koje su bile aktualne osamdesetih i devedesetih godina prošloga stoljeća. Nakon pričaonice slijedi miniparlaonica na kojoj će Vile pričopričalice potaknuti djecu na razgovor o pročitanome djelu. Potom će djeca dobiti pribor za crtanje te će crtati dijelove iz priča koji su ih najviše dojmili. Na kraju će Vile pričopričalice s djecom pjevati i plesati vesele dječje pjesme iz osamdesetih i devesedetih godina. Na ovaj način želimo djeci prenijeti tradicijska književna djela. 

Program je namijenjen djeci do 12 godina.

Organiziraju: Udruga Sinjski Ferali, Turistička zajednica grada Sinja, SKUP (Sinjski kulturni urbani pokret), Gradska knjižnica Sinj, Opća Gimnazija „Dinko Šimunović“.

 

SUDJELUJU:
članovi Udruge Sinjski Ferali, djeca do 12 godina

OSVRT:
U parkiću u centru grada Sinja Udruga Sinjki Ferali je organizirala čitaonicu za djecu na otvorenom. Priredili smo akreditacije, stolove, papire boje, grickalice i sokove. Vile Pričopričalice su pripremile priče, tridesetak djece se smjestilo i pozorno slušalo. Pričalo se o Janku, koji je spasio more od Klikasovih svemiraca, o najljepšem cvjetu koji bez prijatelja ne bi bio tako lijep, o šumskom uraru. Iznenadio nas odgovor da unatoč napretku tehnike djeca ipak vjeruju da će knjiga, ovakva kakva je sad, ipak preživjeti u budućnosti. Djeca su crtala ono što su čula, izrađivala bookmarkere koje su ponjela kući za uspomenu. A tko je htio čuti još koju priču, Vile Pričopričalice su rado pročitale još koju. Dva i pol sata su brzo prošla pa smo se morali rastati zbog druge grupe koja dolazi.Pokaži moju lokaciju

OGANIZATOR:

Udruga Sinjski Ferali (Ostalo)

Brnaze 106, Sinj, 21230

Pričaonica iz davnina

Pričaonica iz davnina

Pričaonica iz davnina

Pričaonica iz davnina

Pričaonica iz davnina

Pričaonica iz davnina

Pričaonica iz davnina

Pričaonica iz davnina

Pričaonica iz davnina

Pričaonica iz davnina

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travanj - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr