Bajke za zauvijek :: Zagreb

Bajke za zauvijek

Redovni |

MJESTO:
KGZ - Knjižnica Knežija,
Albaharijeva 7, Zagreb, 10 000

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2019 u 08:00
Kraj programa: 23.04.2019 u 20:00

RADNJA:

Šarene i vesele slikovnice bez ijednog slova, a prepune likova iz djeci omiljenih priča i bajki, plod su znanja i ljubavi prema najmanjima odgojiteljice savjetnice i dramske pedagoginje Božice Knežević i odgojiteljice Dijane Horvat. Riječ je o takozvanim tihim knjigama ili "quiet book", napravljenim od različitih tkanina koje su reciklirane. Naime, Crvenkapica, Snjeguljica, Pepeljuga i drugi likovi napravljeni su od stare odjeće, gumbića, vezica za cipele, starih, odavno premalih traperica, majica, kapa...

Svaki junak djelomično je ili potpuno odvojiv od podloge, a mnogi pritom šuškaju jer su pojedini dijelovi načinjeni od raznobojnog celofana, što djecu osobito veseli. Slikovnice su bez ijednog slova, no prekrasno izrezani, zalijepljeni ili djelomično ušiveni junaci iz svima nam znanih dječjih bajki i priča govore više od riječi. Njihova izvedba govori o dječjim srcima koja su zauvijek osvojili. 

Kao plod dječjih ruku i mašte, vođenih kreativnom i poticajnom pomoći odgojiteljice savjetnice Božice Knežević i odgojiteljice Dijane Horvat, ove slikovnice obogaćuju svoju primarnu zadaću jer su istodobno i igračka. Izložba se može razgledati do 27. travnja 2019.

 

SUDJELUJU:
Dječji vrtić Grigora VitezaPokaži moju lokaciju

OGANIZATOR:

KGZ - Knjižnica Knežija (Narodna knjižnica)

Albaharijeva 7, Zagreb, 10000

Bajke za zauvijek

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travanj - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr