Radost kroz pjesmu! :: Zagreb

Radost kroz pjesmu!

Redovni |

MJESTO:
Državni hidrometeorološki zavod,
Grič 3, Zagreb, 10000

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2019 u 19:20
Kraj programa: 23.04.2019 u 19:35

RADNJA:

Iako nikad nije imala želju profesionalno ploviti glazbenim vodama, uvijek je bila vezana za glazbu i uživala u njoj. Završila je osnovnu glazbenu školu, 7 godina je aktivno svirala klavir i pohađala solfeggio te je kroz osnovnu i srednju školu pjevala u zboru. Iako danas ne pjeva ni u zboru, ni u klapi, svaki dan joj započinje i završava pjesmom. Tekstovi pjesama uvijek su joj predstavljali izazov – svaku je htjela naučiti napamet. No jednog srednjoškolskog dana susrela se s potpuno novim izazovom – za zadaću je trebala napisati pjesmu u obliku Petrarkina soneta. Oduševljenost melodioznošću i rimom soneta te uspješno odrađenom zadaćom potaknula ju je na daljnje pisanje poezije. Želja da na što originalniji način svojim bližnjima čestita rođendane, godišnjice i razna životna postignuća motivirali su je da to na veseo i zaigran, a opet emotivan i osoban način, napravi kroz pjesmu.

Osim želje da stihovima nekome uljepša dan, njezina ljubav prema vremenskim zbivanjima, ljepotama prirode i Bogu neiscrpan su joj izvor inspiracije. U Noć knjige na Griču unijet će radost svojim stihovima!  

SUDJELUJU:
Ivana Marinović

OSVRT:
Prvi put u Noći knjige nastupila je je Ivana Marinović, rođena u Veloj Luci na otoku Korčuli. Još u osnovnoj školi poželjela je postati meteorologinja. To je i ostvarila. Svoj radni vijek započela je 2017. godine u Državnom hidrometeorološkom zavodu. Tu je svoju želju za učenjem, entuzijazam i istraživački duh usmjerila na klimatološka istraživanja. Ivana je uvijek bila vezana uz glazbu i uživala u njoj. Godinama je aktivno svirala klavir i pjevala u zboru. Danas ne pjeva ni u zboru ni u klapi, ali svaki dan joj započinje i završava pjesmom.
Tekstovi pjesama uvijek su joj predstavljali izazov, a posebno jednog srednjoškolskog dana kad je trebala napisati pjesmu u obliku Petrarkina soneta. Oduševila se melodičnošću i rimom soneta i to ju je potaknulo na daljnje pisanje pjesama. Želja da na što originalniji način svojim bližnjima čestita rođendane, godišnjice i razna životna postignuća motivirali su je da to na veseli i zaigrani, a opet emotivan i osoban način napravi kroz pjesmu. Ljubav prema vremenskim zbivanjima, ljepotama prirode i Bogu neiscrpan su joj izvor inspiracije. U Noć knjige na Griču unijela je radost lijepim fotografijama i svojim stihovima.OGANIZATOR:

Državni hidrometeorološki zavod (Ustanova)

Grič 3, Zagreb, 10000

Radost kroz pjesmu!

Radost kroz pjesmu!

Radost kroz pjesmu!

Radost kroz pjesmu!

Radost kroz pjesmu!

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr