"Mala pariška knjižara" - liječimo knjigama :: Rijeka

"Mala pariška knjižara" - liječimo knjigama

Redovni |

MJESTO:
Prometna škola, Rijeka,
Jože Vlahovića 10, Rijeka, 51000

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2021 u 08:00
Kraj programa: 23.04.2021 u 14:00

RADNJA:

S obzirom na ovogodišnju temu Noći knjiga "Ljekovita moć knjige" aktivnost školske knjižnice usmjerit će se na predstavljanje knjige "Mala pariška knjižara" u kojoj glavni lik knjižar Jean posjeduje neobičnu moć. On, naime, liječi knjigama jer upravo savršeno detektira bol duše onoga tko posjeti njegovu "knjižnu ljekarnu". On točno zna koja knjiga liječi tugu, koja ostavljene duše, koja pomaže u odrastanju i prihvaćanju životnih činjenica... 

Članice Čitateljskoga kluba naše škole izradit će pod mentorstvom knjižničarke digitalni poster (glogster) ili book trailer kao poticaj za čitanje ovoga romana. Okušat će se i u kreiranju njihove "književne recepture" i preporuka za "ljekovito čitanje". U planu su i ostale aktivnosti, primjerice 3D print straničnika koji će se poklanjati najmarljivijim čitateljima i sl. 

Suradnički će se u ove aktivnosti uključiti nastavnice hrvatskoga jezika Vesna Rubeša, Linda Grubiša Belina i Edita Poszer.

SUDJELUJU:
učenici Prometne škole, članice Čitateljskoga kluba Prometne škole, članovi Novinarske skupine Prometeus, školska knjižničarka Madlen Zubović, nastavnice HJ Vesna Rubeša, Linda Grubiša Belina, Edita Poszer, i suradnici na projektu 3D LAB u školskoj knjižniciOGANIZATOR:

Prometna škola, Rijeka (Ustanova)

Jože Vlahovića 10, Rijeka, 51000

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr