Malo papirnato kazalište :: Rijeka

Malo papirnato kazalište

Redovni |

MJESTO:
Osnovna škola Ivana Zajca Rijeka,
Škurinjska cesta 7a, Rijeka, 51000

Program je zatvoren za javnost.

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2024 u 08:50
Kraj programa: 23.04.2024 u 10:45

RADNJA:

1. dio: Kamišibaj. Prihvaćanjem različitosti rastemo i postajemo bolji ljudi.

Autorica Nina Vađić napisala je slikovnicu „Ti nisi kao mi“ koju je ilustrirala Ana Kadoić. Glavni akteri priče su geometrijski likovi koji postaju sinonim za našu različitost. Krug je posve drugačiji od likova koji imaju ravne stranice te zbog toga ne može sudjelovati u njihovim igrama. Od tuge i razočaranja krug puca, ali ta bol donosi ljepotu stapanja s trokutom, jedinim likom koji mu je prijateljski naklonjen te njih dvoje zajedno tvore srce. Priča poučava najmlađe što je to tolerancija, pristojnost i lijepo ponašanje prema svima te im otkriva radost prijateljstva. Kroz umjetnost koja spaja sliku i riječ, odnosno podrazumijeva interakciju govora i slike ispričat ćemo ovu toplu priču. Pripovjedači (učenici predmetne nastave) pričaju priču učenicima drugog razreda na maloj drvenoj pozornici na kojoj se izvodi kamišibaj. Drvenim štapićima, udarajući jednim o drugi, najavljuju svoj dolazak i početak kazivanja.

2. dio: Radionica. Učenici razgovaraju o likovima u djelu, prijateljstvu, poštivanju i lijepom ponašanju. Od kolaž-papira izrezuju geometrijske likove od kojih slažu i stvaraju lutkice na štapiću koje im pomažu u suočavanju sa svakodnevnim problemima. Imenuju lutkicu i problem te prezentiraju drugim učenicima kako i zašto im ona pomaže. Na kraju druženja učenici sjedaju u krug i igraju igru Klupko prijateljstva. Klupko vune dobacuju jedni drugima (tako da svatko u ruci zadržava kraj niti vune) i kazuju poruke podrške i prijateljstva. Mreža koju stvore na kraju će ih sve povezati u jednu veliku zajednicu prijatelja koji jedni drugima znaju uputiti lijepu riječ i pružiti ruku prijateljstva.

SUDJELUJU:
19 učenika 2.b razreda, učiteljica Marijana Milković Donadić, školska knjižničarka Koraljka Mahulja-Pejčić

OSVRT:
"Svidjelo mi se što su nam slikovnicu predstavili učenici sedmih i osmih razreda. Kamišibaj se super! Sada znamo što je tolerancija i kako biti pravi prijatelj koji se ne ruga."OGANIZATOR:

Osnovna škola Ivana Zajca Rijeka (Ustanova)

Škurinjska cesta 7a, Rijeka, 51000

Malo papirnato kazalište

Malo papirnato kazalište

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr