Ljekovita moć knjige - 44. susret Čitateljskog kluba Knjižnice :: Slatina

Ljekovita moć knjige - 44. susret Čitateljskog kluba Knjižnice

Redovni |

MJESTO:
Gradska knjižnica i čitaonica Slatina,
Šetalište Julija Bürgera 1, Slatina, 33520

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2021 u 17:30
Kraj programa: 23.04.2021 u 19:30

RADNJA:

Na 44. susretu Čitateljskog kluba čitamo tri knjige: "Društvo za književnost i pitu od krumpira s Quernseyja" Mary Ann Shaffer i Annie Barows, "Lolita u Teheranu" Azar Nafisi i "Nebo puno knjiga" Amy Meyerson. Svaki član sam bira koju će od ponuđenih knjiga pročitati. Ujedno, rasprava se vodi ne samo o pročitanim knjigama, nego i o tome koliko knjiga utječe na naš osobni život.

SUDJELUJU:
članovi Čitateljskog kluba i učenici Industrijsko-obrtničke škole Slatina s profesoricom hrvatskog jezika Nedom Mađarac

OSVRT:
Tema ovogodišnje Noći knjige je „Ljekovita moć knjige“ i ona nam je bila putokaz putem kojeg smo osmislili 44. Susret Čitateljskog kluba Gradske knjižnice i čitaonice Slatina. Ovaj susret organizirali smo uz pomoć Industrijsko-obrtničke škole u Slatini i profesorice hrvatskog jezika Nede Mađarac, u pratnji Sare Čorak, učenice drugog razreda prodavača.
Čitali smo čak tri knjige, a svaki je član sam birao koji će od ponuđenih naslova izabrati. Čitali smo: „Društvo za književnost i pitu od krumpira s Quernseya“ (Mary Ann Shaffer i Annie Barrows), „Lolitu u Teheranu“ (Azar Fafisi) i „Nebo puno knjiga“ (Mayerson).

Svaka od ponuđenih knjiga događa se u različitom vremenu, u drugoj zemlji, različiti su profili glavnih junaka, jer svi su oni bili pravi junaci. Mučili su ih razni problemi, životni, duhovni, glad, strah, nesigurnost, pitanje identiteta, postojanja, obitelji, slobode… Ljudi s mnogim problemima, nedaćama, prekretnicama, realni, stvarni kao što smo i mi.

Sastanak Čitateljskog kluba prošao je u opuštenoj atmosferi, razgovarali smo o pročitanom, dotakli smo se davno pročitanih knjiga vezanih uz ponuđenu temu, uspoređivali ih i sami smo osvijestili da, iako smo različiti, jedna nas nit veže, a to je ljubav prema knjizi, čitanju, spoznavanju drugih svjetova, drugih horizonata, drugih rješenja, misli, shvaćanja. Zaključili smo da nam je lijepo to što imamo, to naše druženje uz stranice knjige. Za ovaj susret ukupno nas je čitalo 18 članova Čitateljskog kluba, zbog raznoraznih obveza neki su bili spriječeni doći na sam susret, ali su e-mailom poslali svoje osvrte koje smo pročitali. Imamo čak jedno javljanje iz Rumunjske od našeg vjernog člana.OGANIZATOR:

Gradska knjižnica i čitaonica Slatina (Narodna knjižnica)

Šetalište Julija Bürgera 1, Slatina, 33520

Ljekovita moć knjige - 44. susret Čitateljskog kluba Knjižnice

Ljekovita moć knjige - 44. susret Čitateljskog kluba Knjižnice

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr