SVIJET KAO ZAČARANA ŠUMA – rezultati literarnog natječaja

SVIJET KAO ZAČARANA ŠUMA – rezultati literarnog natječaja

Objava: 22.04.2024 | Admin

Hrvatska udruga školskih knjižničara u suradnji s organizacijskim odborom Noći knjige, organizirala je nagradni literarni natječaj Svijet kao začarana šuma, namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj.

U natječaju su učenici pozvani literarnim radovima iskazati svoje doživljaje svijeta povezujući ih s temom ovogodišnje Noći knjige i s djelima Ivane Brlić-Mažuranić, J.R.R. Tolkiena, Marka Marulića ili drugim djelima, izvorima inspiracije, ohrabrenja i utjehe.
 
Tročlano povjerenstvo, sastavljeno od predstavnika organizatora i suradnika, u sastavu: autor Hrvoje Marko Peruzović, Vanja Jurilj i Goranka Braim Vlahović (Hrvatska udruga školskih knjižničara), odabralo je tri pobjednička rada, po jedan u svakoj kategoriji:

  • učenički radovi osnovnih škola od 4. do 6. razreda

Svijet kao začarana šuma, Dora Janjatović, 5. razred Osnovne škole Nikole Hribara, Velika Gorica, mentorica i školska knjižničarka: Josipa Radočaj

  • učenički radovi osnovnih škola od 7. do 8. razreda

Svijet kao začarana šuma, Emily Osmanagić, 7. razred Osnovne škole Nikole Hribara, Velika Gorica, mentorica i školska knjižničarka: Željka Markus-Greč

  • učenički radovi srednjih škola od 1. do 4. razreda

Isprepleteni svjetovi, Sara Lukšić, Ekonomska, trgovačka i ugostiteljska škola Samobor, mentorica: Ema Maglić, školska knjižničarka: Nevenka Fresl

Nagrade
Nagradu čini poklon-paket organizatora i partnera Noći knjige, a namijenjen je autorima radova i školskoj knjižnici čiji je knjižničar prijavio nagrađeni rad na Natječaj.

Dodjela nagrada i priznanja održat će se na svečanosti knjige i čitanja Knjižna booka 14. svibnja u auli Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Zahvale
Zahvaljujemo svim sudionicima Natječaja, roditeljima, učiteljima i knjižničarima koji su ih podupirali i poticali. Čestitamo nagrađenim učenicima i njihovim mentorima i knjižničarima!

 

PODJELI:

O nama

Noć knjige - manifestacija kojom se obilježava 23. travnja - Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige@nocknjige.hr